Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Astvald lämnar Brage

För några dagar sedan kom nyheten att Erik Nilsson, tidigare i ÖSKs talang- och A-trupp, kommer att lämna IK Brage efter tre säsonger med klubben. Nästa före detta ÖSKare att lämna Borlängeklubben är Marcus Astvald.

Känslan i samband med att Erik Nilsson lämnade klubben var väl, att det var Brage som var den drivande parten bakom beslutet. När det gäller Marcus Astvald tycks förhållandet vara det motsatta. Marcus, som hela tiden bott i Örebro och pendlat till Borlänge, har utnyttjat en option i sitt avtal och avslutat samarbetet. Till Brages hemsida säger han:
– Mina planer och förhoppningar nu när vi skiljs åt är att jag kan spela på allra högsta nivå igen, men även hitta en helhetsbild för mig själv och min familj. Föreningen IK Brage mår väldigt bra och förtjänar det bästa, och jag är glad över att ha varit en del av Brage 2018! Jag önskar alla i och runt klubben lycka till i framtiden.

Kvar i Brages trupp finns dock fortfarande en före detta ÖSK-spelare och -talang. Det är målvakten Peter Rosendal som gjort målvaktsposten till sin.

IK Brage: Marcus Astvald och IK Brage går skilda vägar
NA (Betalvägg): Astvald lämnar Brage – siktar uppåt

Nu när både Erik Nilsson och Marcus Astvald lämnat Brage kan jag inte motstå frestelsen att än en gång lägga ut ett numera 10 år gammalt foto från inledningen av deras fotbollskarriärer. Bilden är tagen år 2008 på Örsholmens IP I Karlstad. Talanglaget från ÖSK Ungdom har just förlorat med 3-2 mot FBK Karlstad som bland annat hade Per Frick i laget. Marcus och Erik var ÖSKs målgörare. Det var regnigt och det var väl inte så jätteroligt att bli fotograferade heller efter förlusten. På bänken i den matchen satt för övrigt Jonathan Ring och i truppen fanns även Peter Rosendahl av de mera kända namnen.


Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.