Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Oklart om Igboananike

Kennedy Igboananikes kontraktsituation kommer upp igen. FotbollDirekt har frågat ÖSKs anfallare vad som händer och svaret har blivit ”ingenting”. Det vill säga, klubben och spelaren verkar ännu inte ha haft någon kontakt för att diskutera en eventuell fortsättning hos ÖSK.

Det här är en rätt märklig situation. ÖSK brukar ju normalt lämna kontraktsförslag till spelare man vill behålla, även om utsikterna att man skall komma överens verkar vara små. Nyckelfrasen i de sammanhangen brukar vara ”Vi vet var vi har varandra”. Säger spelaren, som hoppas på att få ett bättre kontraktsförslag någon annanstans, och ÖSK som hoppas att han inte skall få det.

Men i Igboananikes fall verkar man inte ens ha kommit så långt. För några veckor sedan var den här saken uppe och då sades det att man skulle sätta sig ned för att diskutera saken. Vilket alltså inte verkar ha skett (än).

Det är givetvis svårt att som en utomstående ha en uppfattning om vad som ligger bakom detta. Men en sak verkar väl ändå vara klar. Minst en av parterna tycks inte ha varit intresserad av en kontraktsförlängning. Jag har tidigare trott att det var Kennedy som inte ville förlänga, eftersom han varit helt inställd på att söka sig utomlands igen. I så fall kan ÖSK ha ansett, att det var lönlöst att ens försöka behålla honom.

Att det kanske inte är så lätt för honom att hitta det där braiga kontraktet utomlands kan vara orsaken till att han nu börjar ”gnälla” över att ÖSK inte har erbjudit honom en fortsättning. Han fyller 30 nästa år och med den åldern är det nog inte så lätt att hitta en bra ny klubb utomlands. Han vill väl ha en Plan B att ta till om Plan A skulle misslyckas.

Alternativt är det så att ÖSK verkligen inte vill behålla honom i truppen. Något som knappast kan ha att göra med vad han presterar på planen utan på något vid sidan av. Han kan ju vara besvärlig att ha att göra med. Hans övergång från Djurgården till AIK var ju inte konfliktlös och hans kontrakt med grekiska Veria tog slut innan det en hade påbörjats på allvar.

FotbollDirekt: Osäkerheten kring Kennedys avtal: ”Inte kommit något”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.