Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK intresserade av Degerfors-back?

FotbollDirekt skrev häromdagen, att Kevin Wright Degerfors tjugotvåårige vänsterback, intresserar både IFK Norrköping och ÖSK. Spelaren är kontraktsbunden till Degerfors även under nästa år, så en intresserad klubb måste köpa loss honom.

Spelaren säger, som många i hans situation gör, att han inte vet något om saken utan hänvisar till agent. För egen del har jag svårt att tro att spelarna i fall som dessa inte håller sig väldigt väl informerade om vad som händer. Men att hänvisa till agenten är ett praktiskt sätt att inte behöva säga eller kommentera. Degerfors sportchef Patrik Werner säger sig för egen del inte känna till något om intresse från andra klubbar, men indikerar även att klubben är beredda att sälja om priset är rätt.

Man kan ju fråga sig hur ett sådant här rykte uppkommer. Det kan ju vara så att någon eller några klubbar rent allmänt hört av sig till Moses Ssewankambo, som är Wrights agent, för att höra sig för om hur det ser ut med kontraktssituationen etc. För agenten gäller det väl sedan att försöka hålla intresset vid liv och förbättra förhandlingssituationen. Något han lämpligen kan göra genom att berätta för FotbollDirekt, att det finns flera intresserade och i det här fallet dessutom namngivna klubbar.

Vad beträffar ÖSK skulle ett sådant här rykte möjligen kunna sätta lite press på Sebastian Ring. Denne har ju fått ett kontraktsförslag, som har inte verkar vilja acceptera, innan han har haft möjlighet att undersöka eventuella andra alternativ. Om ÖSK nu undersöker möjligheterna att ta in en annan vänsterback påminner han sig kanske hur det gick för Daniel Björnqvist och Maic Sema, vilka båda befann sig i liknande situationer. Då de kommit så långt, att de var villiga att skriva kontrakt med ÖSK, fanns det inte längre något kontrakt kvar att skriva på, eftersom klubben under tiden valt att gå vidare med ett annat alternativ.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Peking jagar förre Chelseatalangen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.