Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Besara på väg till Qatar

Rent fysiskt alltså. Ombord på ett flygplan. Detta skriver NA nu på morgonen. Huruvida det blir en affär/övergång är dock långt ifrån klart. Den qatariska ligaklubben Al-Khor SC är än så länge inte överens med vare sig spelaren eller klubben om en eventuell övergång. Men man får väl anta, att diskussionerna har kommit så pass långt att berörda parter tror att det skall gå att komma överens. Annars hade ÖSK inte låtit spelaren resa.

Förklaringen till varför en klubb i Qatar plötsligt intresserat sig för två spelare med örebroanknytning – Ahmed Yasin är ju redan där – är Zeid Yasin. Ahmeds äldre bror håller uppenbarligen på att försöka etablera sig som fotbollsscout för Ahmed Al Muhanadi – en lokal fotbollsagent. Förmodligen är det även han som läcker information till NA om saken.

Att Zeid är inblandad låter väl i mina öron inte helt betryggande. Men den lokala agenten kanske är tillräckligt etablerad för att kunna ro affären i hamn.

Hos Fotbolltransfers.com anges för övrigt att det är Patrik Mörk, som representerar Nahir Besaras intressen. Det hade väl känts lite bättre om han varit inblandad i den potentiella övergången. Fast det kan han ju i och för sig vara utan göra lika mycket väsen av det som Zeid gör.

NA (Betalvägg): Nahir Besara på väg till Qatar i dag

Eskilstuna-Kuriren skrev förra året om en övergång som Zeid Yasin/Ahmed Al Muhanadi lyckades arrangera. Det var den förre Eskilstuna City spelare Rebin Sulaka som skrev på för en klubb i Qatar. Intressant kanske främst för att både Seid och agenten finns på bild.

Tillägg.
NA:s Lasse Wirström tycker att ÖSK skall sälja. Han nämner även att han hört att försäljningsbeloppet är 3,5 mkr. Bra betalt för en spelare som av allt att döma bara har 10 matcher kvar i klubben.

Lasse Wirström (NA, Betalvägg): Snabba beslut – och det är bäst för alla att Besara lämnar nu om han vill vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.