Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Besara vill nog bort

Na har talat med Nahir Besara om dennes framtidsplaner.

– Målet är att bli så bra som möjligt, det är nummer ett. Och sen vill jag ut en sväng till. Om det blir nu eller om något år eller två, det spelar ingen roll. Men jag vill testa en sväng till, det är mitt mål, säger han till tidningen.

Intresseförfrågningar verkar det ha kommit från både svenskt och utländskt håll. Av Besaras uttalande att döma (om han är korrekt återgiven) verkar det som om hans primära intresse är att få en möjlighet utomlands igen. Frågan är hur pass het denna önskan är.

För rimligen är det så att om han verkligen vill komma utomlands igen så är det en återvändsgränd att nu byta klubb i Sverige. Stannar han kvar i ÖSK under hösten kan han sedan lämna ”gratis”, vilket borde vara attraktivt för en ny klubb. Om han nu däremot byter till en annan svensk klubb lär han vara låst ett tag, vilket begränsar hans valmöjligheter. Besara har fyllt 27 i år, så att avvakta ytterligare en svensk kontraktsperiod är knappast ett alternativ för honom. Skall han komma ut måste det i princip ske nu eller i vinter.

Det enda svenska ”hotet” under sommaren är väl Hammarby. De har guldvittring och om Jiloan Hamad lämnar dem så lär de vara väldigt sugna på att knyta Besara till sig.

Lite märkligt är snacket om det så kallade paketet som ÖSK så sent som förra veckan sade sig ha satt ihop, ännu inte presenterat för spelaren. Det har de ännu inte gjort, enligt Besara. Man kan ju fråga sig vad som håller dem tillbaka. Den enda rimliga förklaringen (som jag kan komma på) förutom tidsbrist är att det redan pågår rätt långt gångna förhandlingar om ett klubbyte. I så fall har ÖSK ingen anledning att lägga fram sitt paket, innan man vet om förhandlingen lyckats eller ej.

NA (betalvägg): ÖSK–stjärnans tydliga mål: ”Jag vill ut en sväng till”

Min egen uppfattning: Jag anser att ÖSK bör sälja om de får ett någorlunda vettig erbjudande. Besara lär under alla omständigheter vara förlorad efter den här säsongen. ÖSK har hittills i år gått så pass bra att risken för en nedflyttning nog är borta. Då är det bästa de kan göra att stärka ekonomin så att de har möjlighet att ta in en tillräckligt bra ersättare. Redan nu i sommar eller eftersäsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.