Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Björnqvist lämnar AFC Eksilstuna

Daniel Björnqvist kan vara på väg till ÖSK. I så fall blir det för tredje gången.


Daniel Björnqvist, tidigare högerback i ÖSK, fick inför den just avslutade säsongen rätt oväntat lämna ÖSK. Från klubbledningens sida var motiveringen att man redan hade tillräckligt många högerbackar. Björnqvist, som hade fått ett erbjudande om förlängning redan under sommaren men valt att avvakta, blev av allt att döma rätt förvånad när ÖSK drog tillbaka sitt erbjudande. Istället blev det för hans del spel i ny(upp)flyttade AFC Eskilstuna.

Nu meddelar AFC, att man kommit överens med Björnqvist om att avsluta hans anställning hos klubben. Kontraktet var av allt att döma utformat som ettårigt med en option för båda parter att förlänga ytterligare ett år. En förlängning som Björnqvist inte hade något intresse av och som AFC då avstod från utnyttja.

Från ÖSKs sida har det väl framskymtat att man skulle vara intresserade av att återuppta kontakten med Björnqvist. I Kjälls nya 3-5-2 system skulle han dessutom passa utmärkt. Under sina år hos ÖSK besvärades spelaren av en del skadekänningar (även om han ändå spelade). I Eskilstuna verkar han inte ha haft samma problem – han är den ende av lagets spelare som startat i samtliga 30 matcher i årets Allsvenska.

NA: Har scoutats av ÖSK – nu blir högerbacken dessutom klubblös: ”Tacksam för tiden”. För denna rubrik utdelas ett underbetyg till NA:s rubriksättare.

Eskilstuna-Kuriren: Ännu en stjärna lämnar AFC

De andra spelarna som det redan nu är klart att de lämnar klubben är lagkaptenen Omar Eddahri, samt de två målvkterna Alireza Haghighi och Tim Erlandsson.

Tillägg: Björnqvist kommer gärna tillbaka.
NA har talat med Daniel Björnqvist som bekräftar att han gärna kommer tillbaka till ÖSK. Han påpekar att han faktiskt redan haft Axel Kjäll som tränare en gång tidigare (i Forward) samt att han tror att rollen som wingback passar honom riktigt bra.
– Det är generellt en roll som passar mig bra. Kräver att man löper mycket och orkar, och det är väl min främsta styrka, säger han till NA:s Lasse Wirström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.