Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Diawara åter i Rynninge

Tidigare i veckan har det rapporterats om att BK Forwards målvaktstalang Ismael Diawara har tränat med ÖSK. Rätt, men också fel. Isma, som han kallas, har spelat för BK Forward under den gångna säsongen, men han ”tillhör” fortfarande Rynninge IK, som lånade ut honom till div 1-klubben år 2014. Nu är det lånet avslutat och Ismas klubbadress är ånyo Rynninge IK.

På sin hemsida reder RIK ut hur det förhåller sig: Ismael har under 2014 varit utlånad till BK Forward, och är alltså nu tillbaka i Rynninge. Vid förfrågan från ÖSK, har Rynninge givit ÖSK tillåtelse att ta kontakt med Ismael, som fortfarande har 2 år kvar på sitt kontrakt med Rynninge.

Det verkar hos Rynninge som om man räknar med att Diawara kommer att lämna klubben. På klubbens websida spekulerar man om en kommande allsvensk brödrafight. Ismas yngre (-98) bror Tidjani spelar ju för IFK Norrköping.

Rynninge IK: Isma tränar med ÖSK

Det finns många unga och duktiga målvakter i distriktet för tillfället och det gäller för alla inblandade klubbar att se till att talangerna får den speltid de behöver. Bloggen tror, att en idealisk lösning vore om ÖSK värvar Diawara och sedan lånar ut honom till BK Forward. Oskar Klasson i Forward var under hösten utlånad till Karlslund och mycket talar väl för att det vore en fördel – både för honom och för KIF – om den utlåningen kunde fortsättas. I ÖSK har vi även talangfulle Kalle Westdahl, som fick fjolåret förstörd av en efterhängsen knäskada, på väg tillbaka. Dessutom lär ju klubben ha försökt locka över Douglas Bjäresten (-98) från AFK Linköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.