Kanonmål av Freja vid svensk 5-1 seger

En glad Freja Olofsson efter 5-1 sgern över England och givetvis även över sitt första landslagsmål. (Foto: Niclas Collgård)

Det svenska F16-landslaget krossade England i gruppspelsfinalen som spelades tidigare i dag. Svenskorna vann matchen med hela 5-1. Segerorganisatör för det svenska laget var Västerås BK30s Cassandra Korhonen som gjorde Sveriges fyra första mål (innan hon blev utbytt i den 55:e minuten). Sveriges femte mål gjordes av ÖSK Söders Freja Olofsson med ett skott i ena krysset från 20 meters håll. Att det inte var ett slumpskott vet alla vi som sett Freja i aktion hemmavid.

Freja, som varit lite småkrasslig, fick börja på bänken men blev inbytt redan i den 33:e minuten. Målet gjorde hon sedan i den 47:e. (Matchtiden i de här sammanhangen är 2*40).

För Sverige återstår nu finalen mot Tyskland, som vann den andra gruppen. Den matchen spelas på onsdag med avspark kl. 18:00

SvFF: Svensk 5-1:a mot England
ÖSK Söder Dam: Grattis Freja…
NA: Olofsson målskytt i svensk storseger