Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Giffarna vill låna Kamara

Det har under helgen framkommit, att Sundsvallsgiffarna kastar lystna blickar på AIKs Alhassan ”Crespo” Kamara. Det kan man förstå med tanke på hans insatser för ÖSK under hösten. Nu verkar det alltså som om AIK är villiga att låna ut honom ytterligare en säsong, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på det överflöd av anfallare som de har till sitt förfogande. Att det är just Giffarna som anmält intresse är inte så överraskande. De två klubbarna har skiftat en hel del spelare mellan varandra på olika typer av villkor. Senast var det väl Kevin Walker som först anlände till Sundsvall som utlånad, men senare blev lossköpt av medelpadingarna. Utöver eller kanske allt framför allt är det nu AIKs mittfältare Nicklas Maripuu som man vill åt från Sundsvalls sida.

Sundsvalls Tidning: Maripuu allt närmare GIF – som även vill ha Kamara
Sundsvalls Tidning: ”Crespo” gillade vad han såg

Hur det står till med ÖSKs eventuella intresse av att förlänga lånet av spelaren vet vi inget om. Kanske tycker man, att det räcker med de tre anfallare man har under kontrakt eller så anser man att man inte har råd med tanke på de budgetnedskärningar man varit tvungen att genomföra. Det kan givetvis även vara så att man väldigt gärna vill behålla honom, vilket man inte går ut med eftersom det skulle underminera sin egen förhandlingsposition.

Bloggen tror att om Kamara skall in så måste någon annan ut. Samuelsson till Degerfors vore i så fall ett alternativ, som ligger nära till hands. En nackdel med ett lån av Kamara är givetvis att om han skulle lyckas igen så lär AIK ta tillbaka honom eller sälja honom till någon annan. I så fall är ÖSK tillbaka på ruta 1 igen nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.