Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

De fördömdas legion: 2013 edition

Simon Leonidsson

130112. Svensk turneringsseger.
Det svenska laget stod som slutsegrare i årets upplaga av FIFPROs turnering för kontraktslösa spelare. Efter ett inledande 1-1 resultat mot Finland gick Sverige vidare efter straffläggning. Även finalen mot Norge slutade oavgjord om än med dubbelt så många mål gjorda. Även här fick alltså straffläggning tillgripas för att skilja lagen åt och på nytt var det svenskarna som var bäst i den diciplinen.

Matchvinnare för det svenska laget blev den före detta Eskilstuna City spelaren Adnan Cirak. Han stod för samtliga tre svenska mål samt slog desutom den avgörande straffen mot Finland. Helt följdriktigt valdes han också till turneringens mest värdefulle spelare. Hur det gick för Simon Leonidsson har jag inte sett något om.

FIFPro: Swedish footballers win FIFPro Winter Tournament
Eskilstuna-Kuriren: Nu kan Citystjärnan få chansen i Holland

130104.
Snart är det dags för vinterns uppvisningsturnering för kontraktslösa spelare. Den går av stapeln i Oslo med start den 10 januari. I Sverige arrangerar Spelarföreningen ett förberedande träningsläger på Bosön mellan den 6 och 8 januari till vilket max 24 spelare kommer att bjudas in. Den slutliga truppen som får resa till Norge kommer att bestå av 16 spelare.

På spelarföreningens hemsida finns nu en lista med 21 spelare som hittills ”godkänts” för deltagande i förberedelselägret. Inte så många kända namn på den listan, men bloggen noterar i alla fall att Simon Leonidsson finns med bland deltagarna på Bosölägret.

130108.
Simon Leonidsson är en av de sexton som är uttagna för deltagande i turneringen, skriver Fotballtransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.