Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kihlberg till Forward

Nästa ÖSKare till Trängen! Magnus Kihlberg tar över efter Axel Kjäll hos BK Forward.

121205. Nu är det klart.
Efter några dagars betänketid – eller om det var förhandlingstid – är det nu klart att Magnus Kihlberg tar över som tränare hos BK Forward. NA skriver, att parterna kommit överens om ett flerårigt avtal. Kul för Magnus.

121130. Kihlberg mot Forward
NA skriver idag, att det verkar vara Magnus Kihlberg som står överst på listan över önskade ersättare till tränarposten efter Axel Kjäll. Ja, det kan ju ha stått andra namn över Kihlbergs, men om det var så får vi förmodligen aldrig veta. NA skriver att ett avslut skall vara nära även om man ännu inte kommit överens om allt.

Ett rätt vågat val, tycker bloggen, eftersom Kihlberg väl inte har några som helst erfarenheter som tränare med sig i bagaget. Visserligen har en en tränarutbildning med sig från sin tid i Norge, men om han sedan klarar av att omsätta teorierna i praktiken vet man ännu inget om.

Jag var rätt tveksam av samma skäl, när Forward utsåg Axel Kjäll till tränare för två år sedan, vilket sedan visade sig vara ytterst obefogat. Vi får se om Forward har haft samma fingertoppskänsla i fallet Kihlberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.