Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Forward mot kvalplats

Efter det att Sirius igår besegrade Enköping i div 1 Norra, så verkar BK Forwards möjligheter att ta hand om direktuppflyttningsplatsen ha försvunnit. Det skulle kunna bli en målskillnadsaffär, men avståndet som skall hämtas in mot Sirius (9) resp. Östersund (5) är för stort för att laget skall ha någon realistisk chans att uppnå detta. Däremot bör möjligheterna att gå till kval ha förbättrats avsevärt så länge som laget inte förlorar sin sista match mot Sandviken på bortaplan. Gästrikarna har visat sviktande form i de senaste matcherna så det skall nog Forward klara av om inte nerverna spelar dem ett spratt.

Möjligheterna till ett drömkval mot Degerfors minskade däremot en del eftersom Trelleborg som också spelade igår nu bara ligger en poäng efter bruksgänget. Det kan mycket väl bli så att TFF passerar DIF i den sista omgången då lagen möts på Vångavallen. Om det inte är så att båda lagen redan då är klara för kvalspelet. I så fall föredrar säkert TFF att lägga sig efter DIF – i alla fall om kvalmotståndaren blir Lunds BK. Men IFK Värnamo sätter fortfarande press på de båda kvalkandidaterna. Allt kan fortfarande hända i botten av Superettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.