Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ramas status oklar

I fredags skrev NA:s pappersutgåva, att Valdet Rama sagt att han nu är skadefri och hoppades kunna ta/få en plats i spelartruppen till Syrianska. På matchdagen kunde man sedan i samma tidning läsa, att ÖSKs tränare Per-Ola Ljung var mycket förvånad över det påståendet. Ljung är faktiskt fövånansvärt frispråkig när Ramas formmässiga status kommer på tal.
– Han har en lång väg tillbaka innan han närmar sig något som över huvud taget liknar en form, säger Ljung till tidningen.

Ljung fortsätter:
– Han har tränat ett pass. För mig krävs det så mycket mer för att vara tillbaka i form. Svaret, om det är sant, avslöjar rätt mycket om Valdets inställning till det här. Till att sköta sin träning, till att vara en professionell idrottsman. Att i sol eller regn gå till jobbet och få gjort det som hehövs. Det finns inga räkmackor på ditt [journalist Arvidsson] jobb och det finns det tamejfan inte här heller. Han [Rama] skall få träna sig i form, han skall få spela U21-matcher för att komma i form. Det är den vägen han skall gå. Jag vill jättegärna att han skall hjälpa till, för vi behöver all hjälp vi kan få. Men han är inte i närheten.

Jag blir onekligen förvånad över hur pass mycket Ljung tar i när det gäller att officiellt kommentera Ramas status. Möjligen att det handlar om att publikt kunna ge en förklaring till anledningen till att Rama inte återfinns i ÖSKs laguppställningar längre.

Det verkar onekligen som om Rama på nytt kommit i konflikt med en tränare, som tycker att spelaren inte tar sitt ansvar för träning och form. Förhållandet var ju liknande under Sixten i början av året och verkar ha varit likartad under hans tid i Hanover 96, där han kom ordenligt på kant med sin tränare och placerades i reservlaget efter att ha spelat (en del) bundesligafotboll under sin första säsong i klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.