Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder i samarbete med (italienska) Roma

120919.
NA lägger ut en liten artikel om fotbollsskolan på sin websida.

120918. Fotbollsskola under höstlovet.
Jag måste nog erkänna, att jag var rätt tveksam till om ett samarbete mellan ÖSK Söder och Romas ungdomsakademi skulle leda till något praktiskt resultat. Verksamheterna är trots allt rätt väsensskilda. Men där hade jag fel – redan under höstlovet kommer det första resultatet av samarbetet. De två klubbarna bjuder in till ProRoma Calcio School, en fotbollsskola i italiensk stil. Huvudinstruktör kommer Maurizio Carrarini från ProRoma att vara.

Fotbollsskolan har i dagarna lagt upp en egen hemsida.

120828.
NA skriver i dag, att allt nu är klart med ett samarbetsavtal mellan ÖSK Söder och italienska Romas ungdomsakademi Pro Roma. Diskussioner om samarbetet har pågått några veckor och nu verkar alltså ett avtal av något slag vara klart. Oklart dock vad detta innebär för Söders del, tycks det. Mer lär vi få veta i morgondagens utgåva av papperstidningen.

Bloggen har dock svårt att se vad de två verksamheterna som är väldigt olika kan  ha att erbjuda varandra. Om Söder skulle lyckas få ut någon slags hävstångseffekt ur avtalet vore det givetvis tacknämligt även om det skulle inskränka sig till träningsläger i Italien någon gång på vårkanten. För Söders del gäller det förmodligen att på något sätt få draghjälp från den övriga ÖSK-organisationen för att kunna svara upp mot Pro Romas förväntningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.