Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berger färskaste landslagsmannen

Alex Berger fick en av målvaktsplatserna i 97:ornas första landslagstrupp.

120821. Beröm för Berger.
Sveriges landslag för P15 vann sin första landslag när Finland besegrades med 1-0. Sveriges mål gjordes av Helsingborgs vassa anfallare Måns Herman, som för några veckor sedan visade upp sitt kunnande i Örebro i Elite Hotel Cup.

Efter matchen plussade Sveriges förbundskapten Magnus Wikman särskilt för förvarsspelet.
– Alla gör det bra idag, men när defensiven är så här stark så får man nämna målvakt och mittbackar en extra gång. Alex Berger gör en mycket stabil match i mål, Morgan Fehrling likaså ihop med Ali Suljic som nog är vår bäste spelare idag, säger Wikman.
Ali Suljic som Wikman tyckte var Sveriges bästa spelare lärde sig kanske en del i helgen då han var här med Motala AIF och förlorade med 7-1. Men det är klart – det är skillnad på 15-åringar och 17-åringar.

Även om Alex Berger gjorde en bra match lär han inte få stå i den andra matchen. Det här är en visa-upp-sig landskamp och Wikman väljer säkert truppens andra målvakt för den andra matchen.

Svenska Fotbollförbundet: Seger i första landskampen för P15/97

120821. Berger från start.
När Sveriges 15-åringar spelar sin första landskamp (någonsin) så är det ÖSKs Alex Berger som fått förtroendet att vakta målet.
Svenska Fotbollförbundet: Dags för första landskampen


120810
.
Sveriges bästa 97-or har i sedan i måndas varit på Bosön för en första landslagssammandragning. Tre ÖSKare, Mirza Turan, Felix Möller och Alex Berger, tillhörde de uttagna spelarna. Efter det att lägrets avslutats togs åldersgruppens första landslagstrupp ut och glädjande nog lade Alex Berger beslag på en av målvaktsplatserna. Uttagningen gäller en dubbellandskamp mot Finland som spelas på bortagräs den 21 och 23 augusti. De andra två får hoppas på att komma med när höstens andra dubbellandskamp (mot Norge i september) spelas. Landslagsledningen brukar vilja se så många spelare som möjligt i aktion så det brukar bli en hel del nya namn när den andra truppen tas ut.

Svenska Fotbollsförbundet: Dags för 97:ornas första landskamper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.