Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axén lämnar GAIS

Idag kom nyheten, att Alexander Axén lämnar sitt uppdrag som tränare för GAIS. Nyheten är intressant ur flera synvinklar för oss som följer ÖSK. Axén är ju en före detta tränare hos ÖSK. Även om det i hans fall rörde sig om ett enda år som assisterande tränare lämnade han SK med ett gott eftermäle för att ta över som huvudansvarig hos GAIS. I Göteborg har det väl i och för sig inte gått så bra för honom. TIll och ifrån har det varit väldigt svajigt även om man lyckades väldigt bra förra säsongen. Men i Örebro vet vi ju att en bra säsong inte på något sätt är en garanti för en lyckad fortsättning.

Enligt uppgift – jag har för mig att bland annat NA hävdade detta – hörde ÖSK sig för hos GAIS om möjligheten att ta över Axén i samband med att man sökte någon som kan ta över efter Sixten Boström. GAIS ville då inte skiljas från sin tränare utan avvisade ÖSKs förfrågan. Förmodligen ångrar man sig nu när Axén ändå lämnar – förmodligen med en viss hjälp från GAIS klubblednings sida (även om det officiellt sägs att det hela skedde på Axéns initiativ).

Eftersom GAIS och ÖSK båda i högsta grad  är indragna i den allsvenska nedflyttningsstriden har det även stor betydelse för ÖSKs del vem som får ta över som ansvarig tränare för GAIS. Av de tränare som är lediga i dagsläget känns väl Helsingborgs ex. Conny Karlsson som en tänkbar kandidat. Men han kanske hellre vill chansa på att vänta ut Mikael Stahre hos IFK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.