Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kubanerna ordnar möte med Boström & Sjögren

120511. Svartvitt: SLO Erik Wärlegård: ”Vi är öppna för alla frågor”
120511. Svartvitt: Sportchef Lennart Sjögren: ”Mötet kändes bra”

120510.
Det var ett stort intresse för kvällens möte mellan Kubanerna och ÖSKs sportsliga ledning (Sjögren & Boström). Initiativet till sammanträffandet kom från Kubanernas sida, men när väl intresset kommit upp så tog sig ÖSK an saken. Sixten sade, att detta var något han funderat på ända sedan i vintras och att han gärna ser en fortsättning av sammankomsterna.

Sammankomsten var planerad att hålla på ca en timme, men intresset var stort och frågorna många. Efter en och en halvtimme var syret i lokalen nästan slut och mötet avslutades.

Man kom överens om att träffas igen i slutet av juni innan allsvenskan dragit igång efter EM-uppehållet.

Intressant nog var det inte alls den publik som brukar gå på ÖSKs kvartalsmöten, utan de som kom till det här mötet var betydligt yngre och mer engagerade.

Bloggens utsände övermannades nästan av det informationsflöde som ÖSKs representanter stod för. Några små noteringar:

 

Kontraktsförlängningar.
Det var inte så förra året att ÖSK inte ville eller försökte förlänga med de nyckelspelare som hade utgående kontrakt. Men när det gick bra för spelarna var dessa helt enkelt inte intresserade en förlängning. De ville hellre avvakta för att inte låsa sig om något intressant skulle dyka upp.

Jiloan Hamad.
Från ÖSKs sida bekräftades igen, att anledningen till att man inte kom in tidigare i diskussionen om/med Jiloan Hamad var att man inte fick tillåtelse av Forward att tala med spelaren. Eftersom Hamad hade kontrakt med Forward var det de som kunde bestämma vem som fick tala med honom.

Valdet Rama.
ÖSK och Rama har ända sedan han kom förra året haft som målsättning att han helst skall säljas i sommar. Olivier Cabrera tillför ingenting i den frågan. Däremot kan det finnas ett intresse från Cabreras sida, att få ner marknadspriset på spelaren eftersom denne då blir lättare att sälja.

Mittbacksfrågan.
ÖSK hade under vintern kontakt med andra mer rutinerade mittbackar som hade passat in bra i laget, men det fanns även andra intressenter och ÖSK kunde inte bjuda emot. (Berisha var nog egentligen inte tänkt som ett automatiskt förstaval).

Anfallsmodell.
Sixten tycker att det skulle vara väldigt intressant att se Andreas Haddad och William Atashkadeh på plan samtidigt. Mellan raderna tycker jag att det framgick att den tidigare rätt stereotypa 4-3-3 modellen sjunger på sista versen eller till och med redan gjort sitt. Sixten kallade den uppställning man använde sig av mot Kalmar för 4-1-3-2. Även om detta delvis är en lek med ord och siffror.

Stötta de unga spelarna.
Sixten underströk att vi måste stötta de unga spelarna även om de då och då slår bort en passning. De behöver självförtroende för att prestera bra och det är något publiken kan ge dem.

120509.
Kubanerna skriver på sin hemsida
, att de arrangerar ett möte med ÖSKs tränare Sixten Boström och sportchefen Lennart Sjögren. Mötet kommer att äga rum i morgon (torsdag) kl. 17:00 på Norra Läktarens tredje våning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.