Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM lottad

Distriktscupen har nu klarat av den första fasen, gruppspelet där lag från divisionerna 5, 6 och 7 försökt spela till sig en plats i själva cupen. ÖLFF skriver på sin hemsida, att följande lag kvalificerat sig för en fortsättning i cupen:

Gruppsegrarna: Nyckelby (7), GSBK (6), Garphyttan (6), Frövi (6), Fjugesta (6), Latorp (5), Lindesbergs FK, (6), Lillån (5) och Mullhyttan (6).
De 4 bästa 2:orna som går vidare är: Marieberg (5), Grythyttan (6), Hovsta (6) och Laxå (5).

Det verkar inte som om distriktets div 5-lag har haft några större framgångar när det gäller att ta sig till huvudturneringen – div 6-lagen dominerar faktiskt bland de som gått vidare.

I cupdelen av turneringen går nu distriktets lag från divisionerna 1-4 in i tävlingen och kommer att spela 16-delsfinaler någon gång under april eller maj månad. Förbundet har klokt nog inte satt något datum för matcherna i år. Klokt, eftersom alla lagen ändå inte av olika anledningar ändå inte klarar av att hålla sig till datumgränserna. ÖSK Fotboll går in i tävlingen i den påföljande omgången då åttondelsfinalerna skall spelas. Detta skall ske någon gång under maj eller juni månad.

ÖSK Söder mot Öfvre Adolfsberg.
ÖSK Söder/Ungdom går nu som div 3-lag in i turneringen och har lottats mot div 4-laget Öfvre Adolfsberg FC. En tuff lottning mot ett lag som förra året gick till final i distriktsurneringen. Hos motståndarna finns det en hel del spelare med ett förflutet i något av ÖSK-familjens lag. Bloggen känner bland annat igen namn som Victor Crona, Pontus Brunzell, Philip Öhlund, Angela da Silveira och Christopher Kihlgård.

ÖSK Fotboll in i åttondelsfinalen.
ÖSK Fotboll kommer i sin första match att få möta segraren i matchen mellan Lillån FK och IFK Örebro. På ÖSKs halva av cuplottningen återfinns Rynninge IK av lagen från de högre divisionerna. På den övre halvan hittar man BK Forward och Karlslunds IF. Seedningen är alltså gjord på så sätt att om de bästa lagen går hela vägen (vilket de dock aldrig gör), så kommer Forward och Karlslund att mötas i den ena semifinalen och ÖSK Fotboll samt Rynninge i den andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.