Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Arenakortet

ÖSK pushar idag på hemsidan för sitt sk. Arenakort. Tanken är att besökarna på Behrn Arena skall låsa upp en summa pengar, som sedan bara kan användas i ÖSKs kiosker på Behrn Arena under 15 dagar på året. För ÖSK innebär införandet av den här typen av kort säkert en del fördelar. Man kan till exempel förbättra sitt kassaflöde och man minskar kontanthanteringen.

För besökande på Behrn Arena är det dock tveksamt om kortet innebär några fördelar alls. ÖSK säger, att med kortet kommer det att gå snabbare i köerna. För att få en sådan effekt krävs dock att huvuddelen av de köande använder sig av kortet – om de 50 som står före i kön inte har några sådana spelar det ingen roll om man själv har skaffat ett. Om man skall se någon tidsmässig fördel för besökarna får ÖSK nog lov att fixa gräddfiler  fram till serveringsborden för de som har ett Arenakort.

De svenska bankerna försökte för ett antal år sedan införa ett kontantkort som man kallade Cashkort. Försöket blev en rejäl flopp och bloggen tror inte att det här ännu mer begränsade kortet kommer att lyckas bättre.

På Wikipedia finns en artikel om varför de sk. cashkorten misslyckades. För ÖSKs Arenakort gäller många av de invändingar, som gjorde att cashkorten inte blev någon succé utan till slut avvecklades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.