Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK – Chernomorets Odessa 0-3 (0-1)

Plats: Starlight Center, Side
Tid: Onsdagen den 22 februari kl 16:00
Domare:
På TV: Live streaming via Ukraina
Utomhustemperatur: Förmodligen ca 15 grader
Publik:


ÖSK: Tomer Chencinski:”Jag är nöjd med min egen insats”
ÖSK: Tommy Wirtanen: ”Det är alltid surt att förlora”
Johan Arvidsson (NA): ÖSK som en scen i Happy Gilmore
NA: Intervjuer efter matchen (med video)
ÖSK: ÖSK föll mot FC Chernomorets Odessa
NA: Se ÖSK:s tre insläppta mål i Turkiet


Laguppställning: Chencinski-Haginge (46), Berisha, Wikström (78), Wowoah, – Bamberg (46), Alimi, Berger – Lushtaku (46), Samuelsson, Ibrahim (46).
Ersättare: Astvald (46), Grahn (46), Holmberg, Rama (46), Lumbana (78), Saeid, Sandqvist (mv), Wiktorsson, Wirtanen (46)
Skadade: Anttonen, Atashkadeh, Haddad, Sigurbjörnsson
Saknade: Yasin (spelat med Irak), Abdulahi (provspel i Vasa), Paulinho (förlängd bondpermis)

43. 0-1 efter hörna. Såg billigt ut.
58. 0-2 Fint skott från högerkanten in vid bortre. Var nog en målvaktstavla.
86. 0-3 Spelare sprang sig fri centralt. Kan ha varit offside.


NA: Direktrapportering

 

 120222. ÖSK: Inför ÖSK – Chernomorets Odessa
Anm. ÖSK skriver att laget var tvåa i den ukrainska ligan förra året. Detta stämmer dock inte – de var tvåa i andraligan och nyuppflyttade till förstaligan för säsongen 2011-2012. I årets serie som kommit halvvägs ligger laget på 11 plats (16 lag i ligan).
120222. Sportal: ”Det blir tufft motstånd”
Sportal rapporterar att även William Atashkadeh är skadad och inte kan deltaga i matchen.


Wikipedia om dagens motståndare.
The club was a founding member of the Ukrainian Premier League, winning the Ukrainian Cup and finishing 5th in the inaugural 1992 season. Chornomorets finished 3rd the next two seasons and 2nd during the following two seasons. They also won another domestic Cup in 1994. The club’s most successful spell was achieved under the guidance of Viktor Prokopenko, and later under Leonid Buryak. At the end of the 1997–98 season, following big financial troubles and the sale of a number of leading players, the club was relegated to the First League. They won promotion the following 1998–99 season, but finished in the second last place next year and were relegated again. Chornomorets came back up again for the 2002–03 season and enjoyed several decent seasons in the Premier League. They finished third in the 2005–06 season and took part in the 2006–07 UEFA Cup tournament.

Chornomorets were deducted 6 points by FIFA on November 6, 2008. It was confirmed by Ukrainian Premier League on March 2, 2009.[3] The club managed to finish the 2008–09 season in 10th place despite the deduction. The 2009–10 season started badly with a 5:0 loss to FC Dynamo Kyiv and a poor run of form that saw the team finish the first half of the season in 13th place, just two spots away from the relegation zone. The club was relegated to the First League at the end of the season. It took, however, just a year for Chornomorets to return to the Ukrainian top flight for the 2011–12 season.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.