Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlsson om året

ÖSK har på sin hemsida en videointervju, där ÖSKs VD Jan Karlsson berättar en del om det gångna årets ekonomiska utfall, om planerna för Södra Läktaren samt om ett skolprojekt.

Beträffande den ekonomiska delen konstaterar han att omsättningen kommer att öka från 52 till ca. 66/67 mkr och att försäljningen till organisationens samarbetspartners (i dagligt tal kallad sponsorer) har ökat med ungefär 5 mkr. Om man ”fick” ca. 5 mkr vardera för Michael Almebäck resp. Alejandro Bedoya så hänger de siffrorna rätt bra ihop. När det gäller publikintäkterna så ligger man på plus mätt i kronor men man befarar nog ett minus antalsmässigt. För att nå fjolårets antalsmässiga publiksiffra behövs det ca. 9.600 åskådare på MFF-matchen som är årets sista.

Jag tror att det kan bli svårt att få  så många åskådare eftersom publikintresset varit så där nu på slutet och det lär väl inte komma några större skaror från Malmö heller. ÖSK får väl trösta sig med att totalt sätt så har man ändå haft fler åskådare på Behrn Arena tack vare svenska och utländska cupmatcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.