Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 nästa år

ÖSK skriver idag på sin hemsida, att man nästa år kommer att etablera en U21-trupp för spel i U21-allsvenskan. Ingenting nytt där – det beslutet har ju kännts vara i antågande några veckor nu.

Intressant i sammanhanget är det dock att man uttryckligen skriver U21-trupp. I U21-allsvenskan har man spelat en gång tidigare, men aldrig haft någon dedikerad trupp utan man har i stället använt sig av spelare från A- och talangtrupperna. När man talar i termer som trupp borde detta innebära så pass många spelare, att man kan bedriva en separat träningsverksamhet. Med A-truppen lär de hur som helst inte kunna träna – den är redan nästan för stor och de aktuella spelarna är inte heller tillräckligt bra för att passa in i miljön. Om det blir något över att dagens talangtrupp lär de inte heller kunna träna med dem – de är nämligen inte bra nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.