Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen förlängning för Håkan Juhlin

Håkan Juhlin går vidare efter 10 år hos ÖSK.

Håkan Juhlins kontrakt som tipselittränare går ut senare i år och NA skriver idag, att kontraktet inte kommer att förlängas. Håkan har jobbat med ÖSK:s talangutveckling i olika former under 10 år hos ÖSK. Det har redan tidigare framkommit att klubben överväger en förändring i sitt talangutvecklingsarbete. Det så kallade talanglaget ÖSK Ungdom som spelat i div 3 med några avstickare till tvåan kommer av allt att döma att försvinna i sin nuvarande utformning. I stället tyder allt på att ett lag åter startas i den sk. U21-allsvenskan, vilket väl egentligen är en reservlagsserie med en visst utvecklingsinriktning.

I och med denna förändring kommer vad som varit Håkans huvudsakliga ansvarsområde – talangutvecklingen för spelare mellan 16 och 20 år att omformas, varför en förändring i organisationen inte är så överraskande. Att utvecklingsansvaret för de yngre spelarna med kapacitet nog att utmana om en plats i A-truppen inordnas under A-lagstränarnas ansvarsområde är nog bara positivt. Återstår att se hur organisationen för talangutvecklingen för spelare som ännu inte riktigt nått så långt kommer att se ut.

Av en något längre artikel i dagens papperstidning framgår, att Håkan hoppas att även i fortsättningen kunna syssla med fotboll på heltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.