Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lukman i P15-landslaget

Norges högerförsvar kan se fram emot en svettig eftermiddag när de "skall ta hand om" ÖSKs Lukman Murad. (Foto: Peter Fardelin)

110922 kväll. Inbytt i den andra matchen.
Precis som för två dagar sedan blev det en uddamålsförlust i dubbellandskampens andra match. Lukman Murad startade på bänken och han blev sedan inbytt i den 64:e minuten. I och för sig blev alla andra bänkspelare förutom målvakten inbytta, så man skall kanske inte dra några alltför långtgående slutsatser utifrån det bytet. Adam Molin från Karlslund spelade hela matchen.

Svenska Fotbollförbundet: P15/96: Ännu en uddamålsförlust i Førde.

110922. Start från bänken.
När P15-landslaget spelar den andra matchen i dubbellandskampen mot Norge får Lukman starta på bänken. Inget konstigt med det – de här landskamperna fungerar som inventering av spelarmaterialet och alla i truppen skall få speltid. Detta innebär att det kommer att vara sju nya namn i dagens startelva. Karlslunds Adam Molin tillhör dem som nu får göra sin första landskamp från start som en av Sveriges två anfallare.

Svenska Fotbollförbundet: P15/96: Chans till revansch mot Norge

110920. 68 minuter för Lukman.
Lukman Murad fick 68 minuters landslagstid på sin CV, när Sverige mötte Norge i en träningslandskamp. Matchen slutade med en 3-2 seger för hemmanationen Norge – ett resultat som man inte var nöjd med från svenskt håll. En möjlighet till revansch blir det redan på torsdag, då returmötet skall spelas. Förbundskaptenen Roland Larsson har indikerat att han avser att ta med sju nya spelare i startelvan så det är inte alls säkert att det blir några ytterligare minuter den här gången.

110919.
När Sveriges P15-landslag spelar sin första match mot Norge är Lukman Murad uttagen som vänsterbräddare i en 4-4-2 uppställning. Det passar honom nog bra, även om han hos ÖSK i allmänhet har en rätt fri roll i 4-3-3. Offensivt skall det inte vara några problem, frågan är snarast hur han klarar av strikt defensiva uppgifter. Det norska högerförsvaret bör hur som helst förbereda sig på att det kan bli en krävande eftermiddag. Matchen spelas tisdag kl. 14:00.

Adam Molin, truppens andra örebroare, som har Karlslund som fotbollsmässig hemadress, får börja på bänken.

Svenska Fotbollförbundet: P15/96: Startelvan mot Norge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.