Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gult samt rött för Per

110914.
Uppgifterna om Pers varningsstatus har varierat en del. Nu när domarrapporten kommit in och registrerats visar det sig trots allt att det var två gula kort han fick under matchen och inte ett gult och ett (direkt) rött kort. Detta innebär att han är spelklar igen mot IFK Göteborg.

Mot Göteborg kommer dock inte Fredrik Nordback att få spela. Den varning han fick i AIK-matchen var hans tredje, vilket innebär att han får sitta över mötet med göteborgarna.

110829.
Det har förekommit en del olika uppgifter avseende karaktären på Per Johanssons utvisning i gårdagsmatchen mot Helsingborg. I de flesta rapporter från matchen anges det att han fick två gula kort och därför blev utvisad. I själva verket fick han (såvitt jag kunde se) ett gult kort för ihopspringningen med Thern (lite väl hårt dömt) och sedan ett direkt rött kort för kapningen bakifrån av Lindström. Detta stöds även av SvFF:s matchrapportering.

Det röda kortet var dessutom helt befogat – den typen av kapningar kan vålla allvarliga skador och skall beivras, oberoende av om de utförs av med- eller motspelare. Det fanns säkert förmildrande omständigheter. Per säger själv att han halkade. Men det spelar mindre roll – det är resultatet som skall bedömas och inte avsikten.

Det negativa med ett direkt visat rött kort är att det – utifrån vad som står i domarrapporten – kan resultera i mer än en matchs avstängning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.