Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Torsdagsträning 110825

Riku Riski överraskade med sin snabbhet.

Åkte ner och tittade på torsdagsträningen för att få en titt på den senaste provspelaren Riku Riski samt om möjligt för att få en uppfattning om skadeläget i truppen.

Statiskt på skadefronten.
För att ta det sista först – det verkar inte ske så mycket på skadesidan. Valdet Rama joggade bara och Paulinho syntes inte till. Brassens medverkan är dock för tillfället mindre intressant eftersom han ändå är avstängd mot Helsingborg. Ny på skadelistan är Robin Staaf som fick nöja sig med att löpa. Men han sprang i alla fall en hel del, så det verkar inte vara någon större fara med honom. Matchen mot sin hemmaförening Helsingborg vill han säkert inte missa. Tommy Wirtanen var med ungefär halva passet innan han gav upp. Kanske för att man vill köra igång igen lite försiktigt – jag såg i alla fall inga tecken på skadekänningar i samband med avgången. William körde för fullt – det gjorde han ju även förra veckan utan att för den sakens skull ens få en bänkplats mot Mjällby, men han kommer nog närmare bänken och ett inhopp. Speciellt om Robin har känningar av något slag. Magnus Kihlberg körde på så långt som till passningsövningarna, men gick sedan över till stegringslopp.

Zlatan överraskande kvar.
Beträffande provspelaren eller jag kanske skall skriva provspelarna eftersom Zlatan Krizanovic har dröjt sig kvar kan jag väl börja med att avfärda den senare. Jag såg ingenting förra veckan som indikerade att han skull kunna vara av intresse för ÖSK och inte har han blivit bättre sedan dess. Han ser allmänt obekväm ut med bollen i närheten och inte visade han några bra avslut heller. Att han fortfarande hänger kvar skulle kunna innebära, att ÖSK misslyckats med att kontraktera någon annan spelare och att han så småningom blir en Flood-liknande uppbackning om det värsta skulle hända. Jag tyckte iofs. att Flood var bättre än vad Zlatan har visat på träningarna.

Zlatan Krizanovic såg alldeles för obekväm ut med bollen.

Kvick och rörlig Riski.
Lille Riski var däremot en rätt positiv överraskning. Efter att ha läst diverse kommentarer på polska websidor med anledning av hans provspel med Örebro fick jag intrycket att han mer eller mindre floppat i Polen. Han är inte speciellt stor, men rörlig och snabb. Ja, så pass snabb att han nästan löpte jämnt mot Tommy i en man-mot-man situation. Han rör sig bra och verkar vara en hyfsat bra passningspelare. Inga problem att ta emot och spela vidare med samma touch. Frågetecknet för hans del är nog i första hand det fysiska spelet. Han är som sagt varken stor eller tung och verkade inte aktivt söka kroppskontakt om det går att undvika. Han är i det avseendet inte alls som Bedoya, som inte verkade kunna låta bli att slita och dra i alla motståndare inom gripbart avstånd.  Nu bjuder ju mittfältsjobbet på en hel del kampmoment, så det är nog i första hand på den punkten som det finns ett frågetecken. Polackerna vill uppenbarligen helst inte ha tillbaka honom, så det kan nog vara vettigt att ta in honom på prov under resten av året med en option på köp om hans utveckling är positiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.