Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Forwardcupen

110807. Seger för P16.
Forwardscupen slutspelades idag och killarna i klass P16 fortsatte att krossa allt motstånd som kom i deras väg. I A-semifinalen besegrades arrangörsföreningen BK Forwards lag med 3-1 och i finalen blev det seger över BKV Norrtälje med 4-3. Det senare resultatet efter straffar. Stor matchhjälte blev målvakten Olle Hellgren, som tog tre (!) av Norrtäljes straffar. Kul för Olle som brukar få tillbringa rätt mycket tid på bänken. ÖSKs mål gjordes av Lucas Kasselia framspelad av Adam Palm.

I övrigt kan noteras att 13-åringarna verkar ha gjort en bra turnering. Visserligen blev det förlust i en A-kvart, men det var mot de blivande cupvinnarna från Brommapojkarna.

I de två övriga ”äldre” pojkklasserna blev det matcher i B-slutspelet. P15 gick där hela vägen och besegrade i B-finalen IK Sturehov med 4-3 (straffar där med?). I klass P14 förlorades en B-semifinal mot de blivande B-finalvinnarna från Gullspångs IF.

110806.
Jag har inte skrivit så mycket om Forwardcupen, dels på grund av att arrangörerna varit rätt sena med att redovisa resultaten, dels för att cupen för ÖSKs del på grund av andra ”åtaganden” i mångt och mycket varit ett breddturnering. Bra har det gått för det äldsta pojklaget (P16) som gick genom gruppspelet i sin 5-lagsgrupp obesegrade. I semifinalen kl 09:00 i morgon stöter de något oväntat på BK Forward, som hamnade tvåa i den andra gruppen på grund av att de gjort ett mål mindre än gruppettan. Slaget om Örebro kommer således att avgöras redan i morgon förmiddag. Hur det sedan går i finalen spelar nog till och med mindre roll. Johan Cehlin har matchat en stor trupp med ett 25-tal spelare under turneringen och bör kunna komma till spel med ett fräscht och spelsuget lag.

I övrigt så nådde varken 15-åringarna eller 14-åringarna till A-slutspelet. Detta på grund av att de bästa spelarna spelat/spelar i andra turneringar. I 13-årsklassen har båda ÖSK-lagen gått till A-slutspelet som gruppsegrare. Ett av lagen möter Irsta kl 17:00 i kväll i en åttondelsfinal. Det andra laget går direkt till en kvartsfinal i morgon mot en ännu okänd motståndare.

Det har spelats matcher även i åldrarna 11 och 12 år, men jag tycker att det inte finns någon anledning att lägga alltför stor vikt vid resultaten i de åldrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.