Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Snart klart för nytt vatten

Den sista biten i den pågående restaureringen av Behrn Arenas konstgräs är snart klar. En brist med den hittillsvarande anläggningen har varit att det inte gått att vattna planen – konstgräs behöver ju också vattnas. Genom bevattningen minskas nämligen friktionen mellan boll och underlag och detta tillåter ett snabbare spel. Dessutom minskas nog risken för brännskador vid alltför ambitiösa glidtacklingar, vilka också varit ett problem.

Hittills har man använt sig av insatser från brandförsvaret för att väta spelplanen – något vi kunde se i halvtidspausen i matchen mot Helsingborg. Men det lär ha varit sista gången den typen av stöd behövs på anläggningen. NA skriver, att nu när tjälen gått ur jorden kan man ansluta en nyinstallerad bevattningsutrustning som kommer att se till att Behrns konstgräs håller rätt fuktighet. Allt skall vara klart till Kalmarmatchen den 6:e maj.

NA: Bevattningssystemet klart till Kalmar-matchen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.