Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nils Carlsson lånas till Arboga Södra

KAK-områdets nyhetssida på nätet Magazin24 skriver, att ÖSK Ungdom och Arboga Södra har kommit överens om en utlåning av talangtruppens målvakt Nils Carlsson.

Den uppmärksamme noterade möjligen, att vid div 2-premiären i helgen så var det nyförvärvet från IFK Mariehamn Simon Enqvist som satt på bänken, medan Claus Pedersen vaktade målet. Tre målvakter i truppen är helt klart en för mycket och med Simon som tilltänkt förstemålvakt (antar jag), så gällde det att finna alternativ för i första hand Nils.

I och med att alla div 2-spelare från och med i år är proffs eller skall vi säga icke-amatörer, så kan de även lånas ut – utan övergångsanmälan som det formellt heter. Informellt heter det att man hamnat ”på listan”.  ÖSKs talangtrupp är i år rätt välfylld spelartrupp man kan not räkna med att ytterligare utlåningar av denna typ kan bli aktuella för att så många som möjligt av truppens spelare får den speltid de behöver. Utöver denna typ av ”proffs”-utlåningar finns även den traditionella farmarklubbsutlåningsmöjligheten till ÖSK Söder i div 5 för några av de yngre spelarna .

Nils nya klubb Arboga Södra är nyuppflyttade i div 3 Västra Svealand denna säsong efter ett år i fyran. De har varit i Örebro vid ett flertal gånger under försäsongen och släppt in en hemskans massa mål. Mycket tyder på att Nils kommer att få en hel del att göra i sin låneklubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.