Knapp seger för talanglaget

Anel Coralic och Muamer Sepic gjorde ÖSKs tredje och första mål, då Spåvägen besegrades med 3-2. Matchens tredje målskytt Miralem Malic byttes av redan efter första halvlek och fanns inte på plats för målfotograferingen.

ÖSK Ungdom besegrade Spårvägens FF med 3-2 (2-2) i en allt annat än välspelad träningsmatch på Behrn Arena. Efter en stormvindsöppning signerad Daniel Björnkvist tar ÖSK ledningen redan efter två minuter spel. Dajje springer upp längs högerkanten och spelar in bollen i straffområdet. Muamer Sepic kommer in från vänsterkanten och som den måltjuv han är missar han inte en sådan chans.

Målvaktsmiss gav kvittering.
Efter ledningsmålet dominerar ÖSK spelet och spårvägarna såg minst av allt bekväma ut. Ändå så kvitterar de efter 10 minuter.Claus Pedersen i ÖSK-målet missbedömer en ballongboll långt utifrån plan. Claus når inte riktigt upp för att greppa den utan den slinker ur hans  händer och vidare in i mål.  Efter kvitteringen behåller ÖSK initiativet i ungefär ytterligare 10 minuter, men Spårvägen äter sig långsamt in i matchen. Inget av lagen bjuder egentligen på något ordnat spel. Felpassen och tappade bollar var legio.

Två mål sista fem.
Efter 40 minuters spel gör dock ÖSK 2-1 genom en fin aktion av Miralem Malic. Han sätter fart ute till vänster,  skär in med försvararen frånsprungen och sätter bollen i bortre burgaveln. En väldigt fin individuell prestation. Miralems ledningsmål får dock inte stå oemotsagd. Mer eller mindre på stopptid kvitterar Spårvägen. En boll från vänstersidan passerar ett knippe vitskjortor i ÖSKs straffområde och når ut till två fria spårvägare till höger om ÖSKs mål. Den förste av dem kvitterar helt oattackerad till 2-2.

I andra halvlek blev det på det hela taget ”more of the same”. Inget av lagen lyckades att etablera något fastare grepp över boll eller motståndare. Båda lagen hade sina chanser, Spårvägen kanske de farligaste, men efter missen vid det första målet visade Claus vid flera tillfällen att han är en pålitlig, orädd  och greppsäker sista utpost.

Straff avgjorde.
Efter en hörna med en kvart kvar att spela räddas bollen på mållinjen av en spårvägsförsvarare, vilket domaren inte verkar ha uppfattat. Vilda protester från ÖSKarna, men bollen spelas ut ur straffområdet. En minut senare kommer den tillbaka vid fötterna på Muamer Sepic. Muamer springer igenom backlinjen och fälls bakifrån någon meter in i straffområdet. Anel Coralic, som numera tydligen är förste straffläggare, placerar bollen till vänster medan målvakten chansar åt höger. Efter ledningsmålet har båda lagen flera rätt bra chanser utan att dock komma till ordentligt. Claus får göra ytterligare några bra räddningar.

Bra att vinna trots dåligt spel.
ÖSKs tränare Håkan Juhlin tyckte efter matchen, att laget spelade bra de första 20 minuterna men att det sedan inte var så mycket att hurra för. Bra spelsekvenser varvades med dåliga, men tyvärr var de bra alldeles för få.  Bra var det dock, tyckte Håkan, att laget kunde vinna trots att man inte spelade bra – det klarade man inte förra året. Positiva omdömen förtjänade Muamer Sepic tack vare ett mål och en indirekt assist vid det tredje. Claus Pedersen gjorde en bra insats efter det försmädliga 1-1 målet och Axel By kom tillbaka efter flera matchers skadefrånvaro och gjorde det bra på den för honom ovana mittbackspositionen. Mindre bra, tyckte jag att det var, att flera av spelarna drog på sig onödiga gula kort efter gnäll och protester mot domslut.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Spårvägens FF 3-2 (2-1)
02. 1-0 Muamer Sepic (Daniel Björnkvist)
10. 1-1
40. 2-1 Miralem Malic
45. 2-2
76. 3-2 Anel Coralic (straff)

Laguppställning.
Målvakt: Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist (74), Oskar Johansson (68), Simon Karlsson (57), Andreas Ståhl
Mittfält: Kalle Holmberg, Gustav Källberg, Viktor Lindkvist
Anfall: Miralem Malic (46), Muamer Sepic (78), Anel Coralic

Ersättare: Nils Carlsson (mv), Adam Botvidsson (46), Axel By (57), David Johansson (74), Haris Karahmet (78), Kevin Larsson (68), Simon Leonidsson

ÖSK: Ny seger för ÖSK U