Akademin PA17: GAIS ingen match för ÖSK

PA17 – årets mest framgångsrika akademilag – tog igår emot GAIS i en match på Behrn Arena. Efter en lite trevande inledning fick ÖSK fart på målproduktionen och kunde gå till en halvtidsledning med hela 4-0. På sätt och vis en lite märklig halvlek. Spelmässigt var det faktiskt inte så stor skillnad mellan lagen. Men i göteborgarnas försvarsspel brast det ordentligt, vilket öppnade upp för flera av ÖSK-målen.

Andra halvlek inleddes sedan med två snabba mål för gästerna. Det första på hörna och det andra på en frispark från en hörnliknande position. I båda fallen fick ÖSK inte bort bollen från målområdet, vilket ledde till två rätt slumpartade reduceringar. Sedan hade GAIS dessutom (om jag såg rätt) ett skott som snuddade utsidan av den bortre stolpen. Men Zack Westlund Bergquist välplacerade långskott återställde dock ordningen 10 minuter in i halvleken och med ställningen 5-2 fick ÖSK igen grepp om spelet och kunde kryssa fram till en till slut rätt enkel seger.

Matchvinnare för ÖSK var utan tvekan Zack Westlund Bergquist med två mål och två målgivande passningar. Hårt arbete betalar sig. Även Isak Persson utmärkte sig. Hans förmåga att få med sig bollen ur efter hopslag och ur trängda lägen betalade sig både vid ÖSK:s tredje mål och i förspelet till det femte.

19′ 1-0 Fabian Wahlström (Oliver Lorentzson) (0:32)
23′ 2-0 Noel Gustavsson Engdahl (Zack Westlund Bergquist) (0:36)
25′ 3-0 Isak Persson (individuellt) 0:38)
35′ 4-0 Zack Westlund Bergquist (Noel Gustavsson Engdahl) (0:48)
49′ 4-1 Ville Hellgård Knudsen (1:17)
51′ 4-2 Wilhelm Sand (nickmål) (1:20)
56′ 5-2 Zack Westlund Bergquist (Isak Persson) (1:24)
67′ Varning: Gais
70′ 6-2 George Issa (nickmål, hörna Zack Westlund Bergquist) (1:39)
74′ Varning: Gais
76′ Varning: Gais
90+1′ Varning: Valter Samuelsson

(Siffrorna inom parentes anger tidpunkten för målet i ÖSK Play-videon)
ÖSK Play: Örebro SK – GAIS