Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin (PA16): Seger i sista matchen

ÖSK PA16 avslutade årets säsong med en seger på Ekängs IP mot besökarna från IFK Haninge. Slutresultatet 5-0 förgylldes förmodligen en smula tack vare inbytte Yonas Mosas två mål då matchen redan var avgjord och på väg att ta slut.

I det lite märkligt konstruerade B-slutspelet ”ärver” de sex lagen som slutat på de sex nedersta platserna i grundserien sina resultat (poäng och mål). B-slutspelslagen gör sedan upp om att undvika de två nedflyttningsplatserna. ÖSK som kom till B-slutspelet som det näst bästa av de sex sämsta lagen fick således en bra startposition jämfört med några av de övriga. En position som förvaltades väl i och med att ÖSK avslutade i tabelltoppen med ett ordentligt avstånd till övriga lag.

Matchfakta.
09′ 1-0 Edvin Cervin
31′ 2-0 Vincent Vestman (nickmål)
50′ 3-0 William Jägestedt Widstrand
77′ Varning: Haninge
81′ 4-0 Yonas Mosa
87′ 5-0 Yonas Mosa

Startade gjorde: Wilhelm Sollie (mv), Edvin Wallenberg, Isak Berthling (k), Petter Lillhager, Samuel Rafael, William Jägestedt Widstrand, Zenadiin Abdulkadir Enow, Vincent Vestman, August Molin, Simon Fläckman och Edvin Cervin
Ersättare var: Rion Konushevci, Alvin Cherry Ahlén, Alexander Görtz, Hannes Damström, Yonas Mosa och Noah Da Silva Ahlkvist (mv).

Det blir alltså Degerfors och BK Häcken som inte får spela i den högsta P16-serien nästa år. ÖSK hade för sin del både Hammarby TFF och Örgryte bakom sig i den slutliga tabellen och får väl trots allt vara nöjd med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.