Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 22: Förlust i Skellefteå

Plats: Electrolux Home Arena (konstgräs, 105*65)
Tid: Söndagen den 6 oktober klockan 13.00
Domare: Mauritz Grendin (ass. Fardin Nazari och Adam Backlund)
På TV: Nej
Web-TV: Streamas via NA +Allt samt av Expressen
Hockeykrock: Nej
Publik: 150 (Sunnanås publiksnitt inför matchen låg på 261).


Det blev tyvärr inga poäng för ÖSK:s damer i bortamatchen mot Sunnanå SK. Hemmalaget säkrade segern tack vare matchens enda mål tidigt i andra halvlek.

De 150 åskådarna och videopubliken bjöds på en på det hela taget rätt påver tillställning. Hemmalaget dominerade spelmässigt på planen under större delen av matchen. Men i närheten av ÖSKs välpackade försvarsområde tog det i allmänhet slut på deras fantasi och initiativförmåga. Det blev mest lösa och tafatta avslutsförsök vilka ÖSK:s amerikanska målvakt Kat Hess inte hade några större problem att ta hand om.

ÖSK-försvaret å sin sida hade inte någon av sina bättre dagar (trots att de bara släppte in ett mål). Det såg fortsatt rörigt och oorganiserat ut. Rensningarna blev för korta och hamnade dessutom i allmänhet hos motståndarna. Inte heller det offensiva spelet fungerade speciellt bra. Delvis därför att det är svårt för isolerade spelare att på egen hand jaga ikapp längre chansbetonade bollar.

Rent allmänt verkar det som om det mesta gick för fort för ÖSK:s spelare. Få såg ut att vara var speciellt goda vänner med bollen. Det är nog tyvärr så, att det fortfarande är för mycket av div 1-fotboll i laget. Även om en hel del ser bättre ut än vad det gjorde förra året och under våren. Frågan är bara om det räcker för att hålla laget kvar i den näst högsta serien.

Trots sina tillkortakommanden hade ÖSK några utmärkta möjligheter att få bollen över Sunnanås mållinje. Ronja Karlsson Törnborg fick precis i matchinledningen en bra möjlighet ensam med Sunnanås målvakt (men med en kanske lite för snäv vinkel). Hennes skott parerades vid främre stolpen. Hon byttes för övrigt ut inför andra halvlek på grund av någon typ av skadekänning. Även om hon spelat vidare halvleken ut efter ett spel- och undersökningsuppehåll.

I andra halvlek, då ÖSK jagade en kvittering, fick inbytta Sofia Westerlund en hyfsad nickmöjlighet på hörna. Men hennes nick blev tyvärr för kraftlös och kunde räddas.

Bäst i ÖSK var det inte så många som var. Jag fortsätter att imponeras av Alva Heds dynamiska spel som balanserande mittfältare. Hon är bra och kan dessutom passa bollen till en medspelare. Kat Hess fick Sunnanås pris som bästa motståndare och det finns ingenting att erinra mot det. Hon tog det som skulle tas och kanske till och med lite mer ibland. Hon är påtagligt orädd i närkamperna framför motståndarfötter och -ben.

ÖSK: Uddamålsförlust mo Sunnanå
NA: Ny förlust för ÖSK – illa ute i elitettan
NA Livesport: Höjdpunkter
NA Livesport: Sunnanå SK – Örebro SK (repris)


Matchfakta.
51′ 1-0 Villemo Dahlqvist

Laguppställning.
Kat Hess
Selma Rajakangas, Josefine Eklund (80), Olivia Stråle (62)
Emelie Alfredsson (62), Cornelia Karlsson, Alva Hed , Nora Thörngren (k), Nellie Thörngren
Ella Gunnarsson, Ronja Karlsson Törnborg (46)

Inbytta blev,
46: Amelia Olofsson (Ronja Karlsson Törnborg)
62: Moa Arlebo (Emelie Alfredsson) och Sofia Westerlund (Olivia Stråle)
80: Agnes Andersson (Josefine Eklund)

Kvar på bänken blev därför bara: Ellen Portugués (mv)


1 kommentar – kommentera

Fundersam

Absolut så att det är spelare i truppen som inte håller på den här nivån.
Det som är tråkigast att se,tycker jag, är att lag som Sunnanå har haft en helt annan utveckling med sitt spel under året när det känns som att ÖSK snarare går bakåt.
Tror inte att det är spelarna som bestämmer att bollen ska framåt så rakt och fort det bara går.
Kan det vara så att ledarstaben inte själva tror på att de kan klara det..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.