Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan: Delad poäng, men med mersmak då ÖSK mötte Eskilstuna United

Plats: GPP IP (naturgräs, 104*64)
Tid: Fredagen den 13 september klockan 19.00
Domare: Camilla Friberg (ass. Sergey Merk och Aymen Ghezali)
På TV: Nej
Web-TV: Streamas via NA +Allt och Expressen
Hockeykrock: Ja, ÖHK generalrepeterar mot Linköping i Behrn Arena. Dessutom en krock med ÖSK:s bortamatch i Trelleborg.
Publik: Publiksiffra saknas. (Inför matchen var publiksnittet 240 åskådare.) Det var väl inte så många där. Matchen hade konkurrens av både ÖSK:s bortamatch mot Trelleborg och ÖHK:s generalrepetition på hemmaplan inför seriestarten.


ÖSK spelade oavgjort 1-1 mot Eskilstuna United i en match som båda lagen behövde vinna för att få lite större avstånd till nedflyttningsstrecket. ÖSK tog en tidig ledning genom Amelia Olofsson, som visade prov på god bollkontroll och teknik, när hon i en trängd situation drog motståndarnas målvakt och två backar innan hon kunde rulla in bollen. Sådana saker är man inte van att se från hennes sida.

ÖSK dominerade sedan spelmässigt under den första halvleken. Även om det i den andra blev något jämnare såg ÖSK-målet aldrig hotat ut på allvar – speciellt som den nya målvakten Kat Hess agerade med stor pondus och beslutsamhet.

Men en ettmålsledning kan vara knapp och det var den även denna gång. Med 20 minuter kvar fick gästerna straff. Rätt tursamt, tycker jag. Först en hörna som slumpen och inte någon ÖSK-spelare orsakade. Ett inlägg träffade ryggen på Nellie Thörngren och vinklades ut över sidlinjen. På hörnan blev det rörigt framför ÖSK:s målvakt, varvid Sofia Westerlund till synes omedvetet slog bollen mot marken. Det blev rött kort och utvisning som resultat av den förseelsen. Straffen slog sedan säkert i mål.

Efter straffmålet hade Eskilstuna 20 minuter på sig i jakten på ett vinstmål. Visserligen kunde de flytta upp spelet, men ÖSK försvarade sig bra och målet var aldrig hotat på allvar (tyckte jag).

Det här var en match som ÖSK nog borde ha kunnat vinna med tanke på sitt spelmässiga övertag under stora delar av matchen. Men med ÖSKs i grunden defensiva uppställning blev det svårt att få upp tillräckligt många spelare för att utmana på allvar i motståndarens försvarsområde. Det blev mest ensamjobb för Amelia Olofsson och numera även Ronja Karlsson Törnborg. Det räcker inte till även om en och annan boll slinker in.

Bäst i ÖSK var i den här matchen Amelia Olofsson som efter två bänkstarter på nytt fått förtroendet från avspark. Alla de tre sommarvärvningarna skötte sig bra och motiverar sina platser i startelvorna. Av spelarna från den ”gamla” truppen, visade Selma Rajakangas på nytt upp sin mångsidighet. Den här gången som högermittback samt efter Westerlunds utvisning centralt i trebackslinjen. Grace Wallin på vänsterkanten känns väl också som en uppgradering med sina kraftfulla löpningar.

ÖSK: Oavgjort på Grönpepparparken
ÖSK Play: Intervju med Alva Hed
NA Play: Örebro SK – Eskilstuna United (repris)
Expressen: Höjdpunkter


Matchfakta.
14′ 1-0 Amelia Olofsson
70′ Utvisning: Sofia Westerlund
70′ 1-1 Astrid Larsson (straffmål)
88′ Varning: Nora Törngren

Laguppställning.
Kat Hess
Selma Rajakangas – Sofia Westerlund – Nellie Thörngren
Alva Hed
Emelie Alfredsson (k) – Cornelia Karlsson (74) – Nora Thröngren – Grace Wallin (87)
Amelia Olofsson (74) – Ronja Karlsson Törnborg (87)

Inbytta blev:
74′ Ella Gunnarsson ( Cornelia Karlsson), Agnes Andersson (Amelia Olofsson)
87′ Emilia Andersson (Ronja Karlsson Törnborg), Izabella Hurtig (Grace Wallin)

Kvar på bänken: Ellen Portugués, (mv), Rebecka Mannström och Olivia Stråle.
Spelare som saknades.
Ej uttagna: Jonna Dahlberg, Maja Eriksson och Alva Hyttinen.
Ej uttagningsbara är Klara Spångberg (skadad), Matilda Wennberg (skadad), Ida Henriksson (skadad), Moa Arlebo (borta) samt Clara Heiche (utlånad till Rynninge IK). Josefine Eklund var med i matchtruppen, men blev struken.

I nästa omgång tar ÖSK den 21 september emot kvalplatsplacerade Umeå IK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.