Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2024: värvningen av Bangala gick i stöpet

Av allt att döma verkar det som att ÖSK och Christian Järdler gjorde ett rejält försökt till att värva den från Parma provspelande Djoseph Bangala innan transferfönstret slog igen vid midnatt.

Enligt uppgifter i NA var alla papper påskrivna och klara men det blev tajt om tid och underlaget för att få värvningen i hamn ska ha skickats in en minut över midnatt vilket då bör innebära att värvningen gick i stöpet, eller?

Bloggen vill minnas att det finns någon typ av öppning som innebär att om en värvning påbörjas innan fönstret stänger men sedan inte blir helt klar förens efter fönstret stängt går det att få ärendet överklagat och på så sätt få dispens och därmed trots allt lyckas med värvningen. Men bloggen kan inte säga exakt hur regelverket kring det där ser ut.

Bloggen vill dock påminna om att när en viss Carlos Strandberg blev klar för ÖSK under transferfönstret våren 2019 blev den värvningen inte officiell och klar förens den 5 april trots att transferfönstret stängde några dagar tidigare, den sista mars.

Än lär alltså inte sista ordet vara sagt i den här historien.

NA: Övergången sprack efter drama – i natt
NA: ÖSK gör sent värvningsförsök


Tillägg 240828.

Övergången tycks verkligen ha gått helt i stöpet och enligt Christian Järdler, som intervjuats om saken av NA, finns det ingen möjlighet att överklara.

Järdlers förklaring grundar sig i att italienska Parma inte var tillräckligt på hugget då deras transferfönster stänger först några dagar senare.

NA: Förklaringen: Därför sprack ÖSK-övergången

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.