Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2024: Jacinto provspelar

Den 21-årige anfallaren Carlos Venancio Jacinto, från västeråsklubben IK Franke, kommer att provspela med ÖSK under den kommande veckan. Det meddelade ÖSK via sina medier tidigare idag.

Jacinto har under våren gjort 10 mål på 14 matcher för sitt IK Franke som spelar i division 2 Norra Svealand och beskrivs som en två meter lång men tekniskt skicklig anfallare med näsa för målet. IK Franke ligger trea i sin tabell vilket måste anses vara ett mycket starkt resultat av klubben som så sent som förra säsongen fick kvala sig kvar i serien.

I VLT finns det ett flertal intressanta artiklar att läsa som berör Jacinto som man kommer åt via sitt NA-inlogg.

Bland annat beskriver IK Frankes huvudtränare Daniel Johansson ”– Carlos är mer än bara sina mål. Han har en spets på väldigt hög nivå, en fantastisk teknik och adderat målskytte” och vidare ”– Det finns spelare i superettan som inte har Carlos kvalité. Jag tycker inte att jag överdriver när jag säger det”.

Samtidigt finns det många delar att utveckla för den unge anfallaren ”– Forwarden högst upp är oftast den som sätter igång presspelet och där har Carlos inte samma spets än. Det handlar om att löpa rätt och det jobbar vi med… offensivt har Carlos tidigare dragit sig ut på kant och velat ha boll, men det gäller att hålla sig mer centralt och söka ytorna där han får ut mest av sina egenskaper.

VLT: Spelarna för bra för division 2: ”Bättre än många i superettan”

Spelaren själv beskriver sig som ”att jag är en ganska duktig avslutare, teknisk spelare och en spelare som är bra i targetspelet. Inte den snabbaste men jag vet om mina egenskaper och de ligger vid tekningen och avslutet”.

I VLT-artiklarna går det att läsa sig till att det är först den här säsongen som Jacinto blivit helt ordinarie och att det gått fort efter det att han fick chansen som startspelare i vårens andra serieomgång.

VLT: Succéanfallaren drömmer om att bli professionell

Nu är planen att anfallaren ska provspela med ÖSK under den kommande veckan och till ÖSKs hemsida säger Christian Järdler att ”Carlos är en intressant spelare… med sina främsta egenskaper i boxen med sin fysik och styrka” och ”vi vill bekanta oss med honom och se honom i vår miljö”.

ÖSK: Ny provspelare till herrlaget
Lagstatistik: Carlos Jacinto


Tillägg.
Något senare kom det upp en artikel från NA där det rätt tydligt framgår att Jacinto inte är att tänka på som ett nyförvärv det här transferfönstret utan snarare ett namn för framtiden som man redan nu vill bekanta sig med.

NA: ÖSK:s provspelare inte aktuell i detta fönster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.