Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2024: Fler spelare på väg in?

Nerikes Allehandas Elena Lövholm, som är åter efter sin semester, har pratat med Christian Järdler om potentiella nyförvärv.

Artikeln handlar främst om den provspelande Carlos Jacinto men den rymmer också några detaljer som är värda att lyfta.

Albin Winbo.
Mittfältaren som provspelade med ÖSK under de föregående två veckorna har nu lämnat klubben men han är inte avskriven utan finns med på Järdlers lista över tänkbara nyförvärv. Bloggen kan väl ändå tänka att om man hade varit tillräckligt intresserad av Winbo så hade det väl resulterat i ett kontrakt vid det här laget. Troligen befinner sig Winbos namn inte högst upp på Järdlers lista utan är kanske en plan B om någon av de andra namnen på den listan faller ifrån.

Erik Andersson.
Är månne den kontraktslöse mittfältaren Erik Andersson ett av namnen som finns högre upp på Järdlers lista? Det svaret låter vänta på sig. Järdler säger i artikeln att ”han inte vill kommentera enskilda spelare” men säger att han vet väl vem det är.

Bloggen har också noterat att Erik Anderssons partner (som är någon form av influencer i sociala medier) flera gånger hintat om att ett beslut för makens nästa klubb ligger nära till hands och hon har därtill börjat följa ett par konton på twitter med ÖSK-relaterat innehåll. Ingen av makarna Andersson har dock börjat följa ÖSKs officiella konton vilket annars brukar vara ett rätt säkert kort på att något är i görningen.

Etablerad spelare.
I slutet av Lövholms artikel finns det en mening kopplat till den nu provspelande anfallaren som går att tolka lite hur man vill. ”tar vi in en spelare till kommer det inte vara någon som provar först utan en mer etablerad spelare”. Det kan betyda att ÖSK ämnar plocka en anfallare till i truppen men att denne ska vara etablerad och inte komma hit på provspel innan.

Men det kan också handla om att Järdler pratar om en mittfältare och inte någon anfallare alls då man redan tagit in Ahmed Yasin.

Den mer positive läsaren kan nog tolka det där som att ÖSK ämnar ta in en mittfältare OCH möjligen ytterligare en anfallare i truppen.

Den mer negativt lagde kan nog tolka det som att det bara rör sig om EN spelare till som ska in.

Den här bloggen vill inte riktigt sätta ner foten i den frågan riktigt än.

Måste vi välja så står en mittfältare högst på vår önskelista men får vi önska så vore ytterligare ett anfallsalternativ som kan avlasta eller bana ytterligare väg för Kalle Holmberg också intressant.

Låt säga en Erik Andersson till mittfältet och en Kristoffer Grauberg Lepik till anfallet?

Det skulle smaka det!

NA: ÖSK:s provspelare inte aktuell i detta fönster


Tillägg.
Erik Anderssons partner har nu, strax efter att ovanstående publicerades, börjat följa ÖSK på Instagram vilket alltså brukar vara ett väldigt tydligt tecken på att det är nära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.