Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: ÖSK tappade 3-0 ledning till förlust

ÖSK PA19 var igår i Stockholm för ett möte med streckstridskollegan Karlberg. Efter en första halvlek då det mesta verkar ha gått ÖSKs väg och som gav en 3-0 ledning tappade ÖSK helt kontrollen över matchen i den andra halvleken. Slutresultatet 4-3 till Karlberg innebär, att ÖSK förlorade sin kvalplats och ramlade ner från andra till fjärde plats i tabellen.

Ett anmärkningsvärt resultat med tanke på det till synes starka lag som ÖSK kunde ställa upp med. I en intervju med NA:s textrobot verkar lagets tränare Patrik Haginge vilja lägga skulden på genomklappningen på sina spelare. Jag undrar om inte även hans matchcoachning bör ifrågasättas.

NA:s textrobot: Vi dominerar i första halvlek. Pratar i halvlek att vi ska fortsätta spela ut deras press och hålla bollen på deras planhalva. Tror inte vi lyckas en enda gång. Vi blir rädda efter deras första anfall och kan inte spela fotboll under resten av matchen. Karlberg vänder rättvist, kommenterade ÖSK P19:s tränare Patrik Haginge.

Matchfakta.
20. 0-1 Charlie Swartling
33. Varning: Karlberg
36. 0-2 Ebbe Wingemark
42. 0-3 Charlie Swartling
52. 1-3 Lukas Wendahl Arnesson
54. 2-3 Lukas Wendahl Arnesson
56. Varning: Buster Runheim
62. 3-3 Mbrown Adu Baffoe
70. Varning: Karlberg
72. Varning: Wessam Dukhan
87. Varning: Karlberg
89. 4-3 Mbrown Adu Baffoe
90+1. Varning: Karlberg

Startade gjorde: Buster Runheim (mv), Óli Melander (k), Erman Hrastovina, Ebbe Wingemark, Lowe Astvald, Arvid Cervin, Axel Erikols Wetterfall, Victor Sandberg, Malïk Mokédé, Charlie Swartling och Wessam Dukhan.
Ersättare: John Lindhé Rehn, Olle Wennerström, Mohamad Dana, Felix Hasselgren, Hasan Dana, Elias Wennerlund Aslaksen och Nils Larsson (mv).

ÖSK har en match kvar innan laget kan ta ett sommaruppehåll. Den spelas den 30 juni då IK Frej från Täby kommer till Behrn Arena. Den första matchen efter sommaruppehållet spelas den 4:e augusti. Då är det Brommapojkarna DFF som är motståndare och även den matchen avgörs på Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.