Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: Förlust i sista vårmatchen

ÖSK PA17 avslutade på onsdagen den första delen av PA17 Allsvenskan genom att på bortaplan möta och förlora mot IFK Göteborg. Slutsiffrorna 4-1 till hemmalaget blev väl lite väl stora för att man skall känna sig nöjd. Speciellt som ÖSK kunde skicka en stark trupp till matchen. Ingen större skada skedd dock. ÖSK klarade med en viss marginal vad som förmodligen var huvudmålsättningen. Nämligen att undvika B-slutspelet där lagen spelar om att undvika nedflyttning.

Matchfakta.
12. 1-0 Haydar Sultan
37. Varning: Hasan Dana
39. Varning: Christian Begallo
40. Varning: IFK Göteborg
54. Varning: Valter Kjäll
64. Varning: IFK Göteborg
75. 2-0 Haydar Sultan
81. 3-0 Natanael Lundén
84. 4-0 Anton Hagman
88. 4-1 Edvin Fisic

Startade gjorde: Nils Larsson (mv), Oliwer Lorentzson, Dino Gerzic, Edwin Ibrahimbegovic, Christian Begallo, Fabian Wahlström, Noel Gustavsson Engdahl, Isak Persson, Olle Bergstrand, Valter Kjäll (k) och Hasan Dana.
Ersättare var: Lucas Helge (mv), Zanyar Kocher, Svante Widlund, Edvin Fisic, Isak Salomonsson, George Issa och Valter Samuelsson


Vårsäsongen är nu färdigspelad för lagen i P17 Allsvenskan. De sju bästa lagen i den södra och norra gruppen startar om till hösten och möts i en enkelserie. Segrande lag i A-slutspelet utses till SM-vinnare.

Intressant att notera, att av de sju lagen från den södra gruppen som går vidare till A-slutspelet är fyra från Göteborg.

I den norra gruppen är Stockholmsdominansen lika stor. Serien är inte färdigspelad än, men för närvarande ser det ut att bli Brommapojkarna, Hammarby IF, Djurgården, AIK, IK Sirius, Hammarby TFF och Sollentuna FK som tar sig till A-slutspelet. Närmast under strecket ligger Västerås SK, som möjligen skulle kunna ta Sollentunas eller Hammarby TFF:s plats om resultaten går Västerås väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.