Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2024

Örebrocupen som i år lockat nästan 700 deltagande lag och lite drygt 6 800 spelare fördelade på 25 klasser avslutas idag. I de mer tävlingsinriktade klasserna avgörs cupen med det avslutande finalspelet. Flera lag från ÖSK Ungdom har visat framfötterna och tagit dig till semifinalerna i sina respektive åldersklasser.


P15 (32 lag).
ÖSK deltar med två lag. Både lagen gick till A-slutspelet i vilket breddlaget (om man ens skall kalla det så) fick se sig besegrade av norska Ski Fotball efter straffar. Siffrorna för akademilaget ÖSK PA15 blev bara 1-0, men det räcker ju . Motståndare var Karlslund U16, som trots lagbeteckningen består av femtonåriga spelare. I seriespelet hittar man laget i mitten av en regional P16 serie. Imponerande!

I semifinalen möter ÖSK ett lag som heter Karlslund Blå. Jag antar att det är deras breddlag i åldersklassen. I så fall bör motståndet inte bli riktigt lika tufft som i kvartsfinalen. Men alla lag som går till semifinal är rätt duktiga.


P14 (57 lag)
Akademilaget ÖSK PA14 har gått fram som en slåttermaskin i klassen ända till det blev dags åttondelsfinal. I den mötte man Jönköping Södra. ÖSK-segern blev med 1-0 den minsta möjliga. I kvarten blev det sedan lite enklare. Motståndarna från IFK Kumla kunde inte bjuda på något större motstånd och ÖSK vann matchen med 6-0.

I semifinalen kommer laget att möta Stångebro United, som driver en akademiliknande verksamhet i Linköping. De brukar ha riktigt bra ungdomslag – något som ÖSK säkert kommer att märka.


F14 (44 lag).
En överraskning (för mig) är att ÖSK Ungdom har ett så bra flicklag. F14-laget gick inte bara till A-slutspelet som gruppsegrare utan har även avancerat vidare. Gårdagens kvartsfinal mot Hovås/Billdal blev mållös. Straffar fick avgöra vilket av lagen som skulle gå vidare till semifinal. Det var tajt även i straffsparksläggningen som ÖSK till slut vann med 6-5. I semifinalen kommer laget att möta Norrköpingslaget Smedby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.