Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: En vunnen eller två förlorade?

I dagens match på Studenternas i Uppsala möttes de två topplagen i P19 Superettan. På sätt och vis en sexpoängsmatch där ÖSK hoppades kunna knapra in på Sirius försprång i serieledningen. Ettan IK Sirius kom till matchen utan någon poängförlust på sina första 12 matcher. ÖSK, med ett lite mer tveksamt facit så här långt, kom till matchen med ett ovanligt starkt lag. Ett lag som bland annat innehöll tre spelare från A-truppen. Det räckte nu inte för seger – matchen slutade 1-1. Säkert en stor besvikelse för ÖSK, som hade fördelen av att spela hela den andra halvleken med en man på mer på planen.

Givetvis ett tråkigt resultat, men ÖSK problem har den här vårsäsongen inte varit att man bara fick oavgjort mot Sirius. Utan att man i flera andra matcher tappat poäng, trots att man borde ha vunnit.

Till NA:s textrobot kommenterade lagets tränare Patrik Haginge matchen och resultatet: Riktigt trist att vi inte lyckades vinna. Vi gör överlag en bra match. Första 30 strålande. Sedan får de en utvisad i slutet av första men vi lyckas tyvärr bara göra ett.

Matchfakta.
39. 1-0 Hugo Mella
44. Utvisning: Elmin Memic
54. 1-1 Wessam Dukhan
79. Varning: Sirius

Startade gjorde: Buster Runheim (mv), Óli Melander (k), Wessam Dukhan, Erman Hrastovina, Ebbe Wingemark, Victor Sandberg, Herman Bruhn, Lowe Astvald, Axel Erikols Wetterfall, Charlie Swartling och Malïk Mokédé.
Ersättare var: Felix Hasselgren, Olle Wennerström, Mohamad Dana, Hasan Dana, Elias Wennerlund Aslaksen, Arvid Cervin och Oscar Scherp (mv)

I nästa omgång vänder serien. Den 23 juni möter ÖSK då Karlbergs BK på bortaplan. En mycket viktig match för ÖSK om man vill behålla greppet om kvalplatsen till P19 Allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.