Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: DM-semifinal mot Rynninge

ÖSK Dam tar idag steget in i årets DM-turnering för distriktets damlag. Det här är till skillnad från situationen hos herrarna en tävling som inte lockar så många lag. (Det finns ju i och för sig inte så många lag att locka, men ändå).

DM-turneringen inleddes med ett gruppspel som bestod av två grupper med vardera tre deltagande lag. De två gruppsegrarna Rynninge och Sturehov har gått vidare till semifinalspel, där de kommer att få möta ÖSK Dam resp. KIF Örebro, distriktets två elitlag. Och det är alltså så långt vi har nu kommit i tävlingen.

Rynninge IK.
Kvällens motståndare Rynninge utmanade för några år sedan ÖSK Söder om titeln som Örebros näst bästa damlag. År 2018 lyckades de till och med med detta i och med att ÖSK Söder för ett år degraderats till div 2 medan Rynninge fortfarande spelade i div 1.

Efter serieomläggningen för några år sedan hamnade Rynninge i div 2 där de i år tävlar mot bland annat Sturehov och Hallsberg. I år har säsongen varit trögstartad för Rynninges del. De första sex matcherna har resulterat i en vinst, en oavgjord match och fyra förluster. Placeringsmässigt ligger laget i närheten av det nedre strecket och har förmodligen viktigare saker att tänka på än en DM-match mot ÖSKs damer.

I årets damtrupp hos Rynninge ingår Jolin Rolandsson, Sabina Grabus och Filippa Johansson Sätterström, spelare som tidigare representerat ÖSK Dam/ÖSK Söder.

Sedan två år tillbaka bedriver Rynninge och ÖSK Ungdom ett visst samarbete på flicksidan.

Örebro SK Dam.
ÖSK Dam kommer med största sannolikhet att i den här matchen i första hand nyttja spelare som av olika anledningar inte fått så mycket speltid. Men eftersom DM-turneringen tillåter Rynninge att slå två bonusstraffar måste ÖSK vinna med minst tre mål för att gå vidare till finalen. Detta under förutsättning att motståndarna slår in sina straffar, men inte gör något ytterligare mål.

Till matchen har ÖSK kallat följande trupp: Agnes Lundberg Vesterlund (mv), Ellen Portugués (mv), Josefine Eklund, Agnes Andersson, Nora Thörngren, Emilia Andersson, Cornelia Karlsson, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Thörngren, Grace Wallin, Alva Hyttinen, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Olivia Stråle, Jonna Dahlberg, Selma Rajakangas och Ellen Karlsson.

Jämfört med den trupp som besegrade Bollstanäs för några dagar sedan saknas Matilda Wennberg, Ella Gunnarsson och Rebecka Mannström. I deras ställe har Cornelia Karlsson, Emilia Andersson och Ellen Karlsson tagit plats.

Matchen spelas på Grenadjärvallen med avspark kl. 19:00. Rynninge meddelar på sin webbplats att det är gratis entré. Dömer matchen gör Bengin Turan som till sin hjälp har Josef Josufsson och Amr Amouri på linjerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.