Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: ÖSK och Elfsborg delade på poängen

ÖSK PA17 mötte igår Elfsborg i en match i den södra P17 Allsvenskan. Matchen slutade oavgjord 2-2. Ett resultat jag de flesta år skulle ha varit nöjd över. Elfsborgs akademilag har nämligen under åren varit något av ett bogeyteam för ÖSK.

Men den här gången kändes slutresultatet inte så positivt. ÖSK tappade nämligen sin ledning och två av de tre tilltänkta poängen då gästerna kvitterade i den fjärde övertidsminuten.

Matchfakta.
18. 0-1 Konrad Folkesson
20. 1-1 David Gozalyan
52. Varning: Noel Gustavsson Engdahl
66. 2-1 Noel Gustavsson Engdahl
90+4. 2-2 Konrad Folkesson

Startade gjorde: Oscar Scherp (mv), Dino Gerzic, Neo Almkvist, Edvin Fisic, Christian Begallo, Fabian Wahlström, David Gozalyan, Noel Gustavsson Engdahl, Olle Bergstrand, George Issa och Valter Kjäll (k)
Ersättare var: Lucas Helge (mc), Oliwer Lorentzson, Isak Salomonsson, Svante Widlund, Zack Westlund Bergquist, Aras Shivan Khalaf och Valter Samuelsson.


ÖSK spelar sin nästa match på bortaplan. Motståndare nästa söndag är Östers IF, som har haft det minst sagt trögt i serieinledningen.


P17 Allsvenskan börjar med en enkelserie. När den är färdigspelad delas lagen upp i två grupper. De bästa sju lagen möts igen och gör upp om de två platserna i SM-slutspelet. I den andra gruppen gäller det att undvika de två sista platserna som innebär nedflyttning till P17 Superettan.

För ÖSKs del ser det riktigt bra ut i år. Oftast brukat P1A17-laget börja spelåret med en svag vårsäsong för att sedan skärpa till sig på hösten och säkra fortsatt spel i den högsta P17-serien. I år ser det väl ut som om det redan är mer eller mindre klart att man säkrar en plats i den bästa gruppen, som i höst spelar om slutspelsplatserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.