Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 4: Två förlorade eller en vunnen då ÖSK mötte Sundsvall?

Plats: Behrn Arena
Tid: Onsdagen den 1 maj klockan 16.00
Domare: Moa Wettby (ass. Erik Enerholm och Linnéa Wallin)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt) och Expressen
Publik:Plats: Behrn Arena
Tid: Onsdagen den 1 maj klockan 16.00
Domare: Moa Wettby (ass. Erik Enerholm och Linnéa Wallin)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt) och Expressen
Publik: 284


Årets första ”måste”match i Elitettan avgjordes igår, då ÖSK på hemmaplan mötte Sundsvalls DFF. Motståndarna, nedflyttningstippade av de flesta, är ett av de lag som ÖSK skulle behöva ha efter sig, om fortsatt spel i Elitettan skall säkras.

Motståndarna, som börjat seriespelet med tre raka förluster, borde vara överkomliga för ÖSK, som speciellt under försäsongen visat att man kände sig rätt bekväma i Elitettans matchmiljöer. Segern mot Lidköping i den första matchen bidrog säkert till en positiv känsla även om fortsättningen mot Alingsås och Umeå sedan blev betydligt svårare.

Hemmalaget såg i matchinledningen ut som ett lag som trodde att det skulle räcka att rulla boll för att de nödvändiga målen förr eller senare skulle komma. Den förhoppningen grusades snabbt i och med att Sundsvall kunde ta ledningen redan efter tio minuter. En situation som väl ingen i ÖSK försvaret egentligen såg som en målchans resulterade i ett överraskande snabbt skott från straffområdesgränsen .

Det tidiga målet gav gästerna energi och ÖSK kom egentligen aldrig åt dem under den första halvleken. Trots de ivriga och återkommande instruktionerna från tränarbänken.

I andra halvlek visade ÖSK upp mer energi och beslutsamhet. De kom upp högre på planen och skapade några heta om än resultatlösa målchanser. Kvitteringen kom efter en dryg timmes spel efter Rebecka Mannströms fina hörna. Hon slog den hårt och rakt (i stället för högt och löst), vilket gjorde det möjligt för Josefine Eklund att med en nickskarv styra bollen i mål. Trots fortsatt ÖSK-press blev det sedan tyvärr inte något mer att glädjas över. Laget fick alltså nöja sig med att i alla fall ha räddat en poäng, även om det givetvis var surt att missa de tre man hoppats på.

Bra i ÖSK var väl de vanliga är jag böjd att skriva. Dvs. Matilda Wennberg och tvillingarna Törngren. Jag vill också ge ett extra plus till Selma Rajakangas, som vikarierar för Emelie Alfredsson längs högerkanten på ett utmärkt sätt.


ÖSK: Delad poäng mot Sundsvall
ÖSK Play: Josefine Eklund om match och mål
NA: Förklaringen bakom glasögonen: ”Inflammation”
NA Play: Örebro SK – Sundsvalls DFF
Sundsvalls Tidning: Efterlängtat trendbrott för SDFF


Matchfakta.
10. 0-1 Elin Larsson
62. Varning: Agnes Andersson
65. 1-1 Josefine Eklund (nickmål, hörna Rebecka Mannström)
88. Varning: Izabella Hurtig

Laguppställning.
Ellen Portugués
Matilda Wennberg – Josefine Eklund – Nellie Törngren
Selma Rajakangas – Agnes Andersson (k, 62) – Nora Törngren (75) – Izabella Hurtig
Emilia Andersson (46) – Amelia Olofsson – Jonna Dahlberg (62)

Ersättare var: Agnes Lundberg Vesterlund, Grace.Wallin, Rebecka Mannström, Moa Arlebo, Alva Hyttinen, Maja Eriksson och Olivia Stråle.
Inbytta blev:
46: Grace Wallin
62: Rebecka Mannström, Moa Arlebo
75: Alva Hyttinen

Spelare som saknades: Klara Spångberg, Clara Heiche, Ida Henriksson, Sofia Westerlund, Ella Gunnarsson. Emelie Alfredsson och Ellen Karlsson.

ÖSK spelar nästa match redan på lördag. Då är det Gamla Uppsala SK som kommer till Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.