Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: Poängtapp mot Djursholm

ÖSK PA19 mötte igår FC Djursholm i en match i P19 Superettan. ÖSK, obesegrade med fem raka segrar bakom sig i serieinledningen, hoppades givetvis på en sjätte. Speciellt eftersom Djursholm är ett av de lag som saknar anknytning till något elitserielag och som därför har svårt att hävda sig mot klubbarna med högre ambitioner.

Om ÖSK hade räknat med en enkel vinst (och det hade de nog) gick det inte alls enligt Plan A. Efter en av allt att döma händelsefattig första halvlek var det gästerna som tog ledningen efter en dryg timmes spel. Bara för att ÖSK skulle kvittera genom sin specielle målskytt Erman Hrastovina två minuter senare. Nog är det lite underligt att när det i en match över 90 minuter bara görs ett mål av vardera lagen så görs båda inom ett tidsspann på två minuter.

Det oavgjorda resultatet innebär två tappade poäng i den toppstrid där segraren belönas med en plats i P19 Allsvenskan nästa säsong. (Tvåan får kvala mot tvåan från den södra serien om den tredje tillgängliga uppflyttningsplatsen)

Matchfakta.
52. Varning: Lowe Astvald
53. Varning: Djursholm
62. Varning: John Lindhé Rehn
64. 0-1 Loke Lönn
66. 1-1 Erman Hrastovina
81. Varning: Olle Wennerström
89. Varning: Jonathan Oyal, tränare Djursholm

Startade gjorde: Buster Runheim (v), John Lindhé Rehn, Noel Stenlund, Wessam Dukhan, Elliot Lindström, Erman Hrastovina, Robin Hadad, Ebbe Wingemark, Herman Bruhn, Lowe Astvald (k), och Axel Erikols Wetterfall
Ersättare var: Olle Wennerström, Elias Wennerlund Aslaksen, Felix Hasselgren, Victor Sandberg, Arvid Cervin, John Miettinen och Oscar Scherp (mv).

ÖSK kom med ett i alla fall på papperet starkt lag. Wessam Dukhan kom från A-truppen, Ebbe Wingemark åter efter flera veckors frånvaro och Robin Hadad för första gången det här året med en plats i startelvan i stället för på bänken.

Patrik Haginge, ÖSKs huvudtränare, kommenterade matchen för NA:s textrobot. Han tyckte att den ojämna spelplanen missgynnade ÖSK, som ju tränar och normalt spelar sin matcher på Behrn Arena vars konstgräs håller en högre kvalitet.

NA:s textrobot: Djursholm bröt ÖSK P19:s segersvit

Även ÖSKs nästa match spelas på hemmaplan. Den 4 maj kommer Täby FK ill Örebro och Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.