Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: Oavgjort mot Halmstads BK

Igår tog ÖSK-akademins sjuttonåringar emot Halmstads BK för den andra matchen i årets P17-allsvenska. Hemmalaget kom till matchen med en 4-1 seger mot GAIS i bagaget, medan det för Halmstad var årets första seriematch. Lite oklart alltså om nivån på motståndet. Halmstad, med en högt rankad akademi, brukar kunna ställa upp med spelskickliga lag i ungdomsklasserna.

Det blev en på det hela taget jämn match där båda lagen var i ledning innan ÖSKs avslutande mål fastställde det oavgjorda resultat. Halmstad kändes nog som det något starkare laget sett till antalet räddningar som Nils Larsson i ÖSK tvingades till. Framför Halmstads målvakt skapades färre målchanser, även om det hettade till även där ibland.

ÖSK tog ledningen genom en individuell prestation av Edwin Ibrahimbegovic. Halmstad kvitterade några minuter senare genom en nick på ett inlägg. ÖSKs två mittbackar med placering framför och bakom målgöraren kunde inte förhindra målet. Halmstads anfallare var helt enkelt ”för lång”

Precis som matchen var på väg att övergå i halvtidsvila fick ÖSK en möjlighet att återta ledningen. Laget tilldömdes en straff efter det att Ibrahimbegovic fällts. Edvin Fisic slog straffen hårt mot ena hörnet. Otagbart för HBK:s målvakt, men tyvärr tog skottet i stolpen och bollen studsade ut igen. Fisic slog sedan in sin egen retur, men så får man inte göra. Det räknas som dubbelträff på bollen, vilket inte är tillåtet vid fri- och straffsparkar.

Halmstad gick sedan till ledning i början av den andra halvleken. De såg sedan, tack vare ett visst spelövertag, ut att kunna avgöra matchen till sin fördel. Men en fin individuell aktion (dribblingsräd) av Noel Gustavsson Engdahl gav inbytte Isak Persson en skottmöjlighet, som denne tog vara på på ett elegant sätt.

Några plus från mig till spelare i ÖSK.

Målvakt. Nils Larsson ser trygg och stabil ut i målet. Kunde inte göra något åt de två målen. Han är längre än vad jag trodde att han skulle vara efter att bara ha sett honom i ÖSK Play det här året. Han kanske har vuxit över vintern. Inte så ovanligt i den åldern.

Försvar. Neo Almkvist kom till ÖSK från Karlslund inför den här säsongen. Det här var första gången jag såg honom på plast. Jag tycker att han gjorde ett väldigt bra intryck. Engagerad i spelet och aktiv både defensivt och offensivt. ÖSK har dessutom tidigare spelat honom på mittfältet med gott resultat.

Mittfältet. Underårige Edwin Ibrahimbegovic kontrollerade, som en av två balansspelare, både det defensiva och offensiva spelet framför ÖSKs försvarslinje. Dessutom hann han med att göra ett mål och skapa den situation som ledde till straffen. Det mesta ser så lätt och naturligt ut med honom vid bollen.

Anfall. Noel Gustavsson Engdahl i ÖSKs uppställning kantspelare till höger har väl sina främsta meriter i det offensiva spelet. Men har tar även ett stort defensivt ansvar. Ettrig och säkert väldigt jobbig att möta. Förspelet till Isak Perssons mål är ett typexempel på hur han jobbar på plan med med- och motspelare.

Matchfakta.
19. 1-0 Edwin Ibrahimbegovic (29)
22. 1-1 Jonatan Skantz (nickmål) (32)
30. Varning: Halmstad
45. Varning: Halmstad
45+1. Edvin Fisic straffmiss, målställning (55)
54. 1-2 Ludvig Arvidsson (1:20)
72. 2-2 Isak Persson (Noel Gustavsson Engdahl) (1:38)

Anm. Siffrorna inom parentes avser när händelsen inträffar i ÖSK Play.
ÖSK Play: Örebro SK – Halmstads BK

Laguppställning.
Nils Larsson
Dino Gerzic (66), Valter Kjäll (k), Olle Bergstrand, Neo Almkvist
Edwin Ibrahimbegovic, Christian Begallo (59)
Noel Gustavsson Engdahl (74), Svante Widlund, Zanyar Kocher
Edvin Fisic (57)

Ersättare: Lucas Helge (mv), Isak Persson (57), Isak Salomonsson (59), Anton Werderitsch (66), Zack Westlund Bergquist (74) George Issa och Valter Samuelsson.

ÖSK spelar sin nästa match kommande söndag. Då möter laget BK Häcken på Gothia Parks konstgräs.

1 kommentar – kommentera

Per-Olov Hedkvist

Bra start på årets P 17 En morfar följer från hemmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.