Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2012 – dag 4

Finaldag med en hel del ÖSK-lag i aktion i de äldre klasserna. För dagens och förmodligen även turneringens prestation svarade ÖSKs breddlag i klass P15. I den första morgonmatchen besegrades BK Forwards elitgäng med 4-3. I finalen fick de sedan möta ÖSK 1, som i sin semifinal besegrat Rynninge med 2-0 efter mål av William Gunnarsson och Liridon Jashari-Tahiraj. I finalmatchen tog lag 1 ledningen en bit in i andra halvlek när Konrad Gustafsson nickade in en hörna. Med fem minuter kvar av matchen utjämnade lag 2, då Ali Alarbajikom fri och kunde runda målvakten. Matchen avgjordes sedan genom straffsparksslagning och i den grenen var lag 1 de säkrare.

I klass P16 fick Hammarby revansch för fjolårets förlust mot ÖSK. Då vann ÖSKarna med 2-0, men i år kunde Hammarby stå som segrare med 1-0. På det hela taget ett rättvist resultat även om det kändes lite surt att se ÖSK släppa in ett nickmål efter hörna med bara en minut kvar att spela av matchen.

Finalförlust med 1-0 blev det även för ÖSKs flickor i klass D14. En match som laget borde ha vunnit sett till spelfördelningen, men det var de skånska motståndarna från Eskilsminne IF som gjorde matchens enda mål. ÖSKarna hade tidigare på söndagen besegrat IF Eker i semifinalen tack vare matchens enda mål som gjordes av Amanda Andersson.

I klass P13 tog sig ÖSK lag 1 till semifinal, men där blev det stopp mot ett överlägset Sturehov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *