Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2012 – dag 3

Ali Alarbaji fixade A-finalspel för P15 lag 2 genom sitt mål mot IFK Mariehamn.

Bloggen besökte Hedens IP på förmiddagen för att kolla in P15 lag 2:s match mot IFK Mariehamn. En plats i A-slutspelet låg i potten för ÖSKarnas del. För att nå så långt krävdes att laget inte förlorade den sista gruppspelsmatchen. Det gjorde man inte heller. Efter en jämn match med målchanser åt båda håll slutade matchen oavgjord 1-1.

Ålänningarna tog ledningen på straff i mitten av den första halvleken och ÖSK kunde utjämna genom Ali Alarbaji på ett närskott någon minut före halvtidsvilan. Under andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka och båda lagens målvakter fick en hel del tillfällen att visa sig på styva linan. ÖSKarnas jobb underlättades väl en del tack vare att en av IFK Mariehamns spelare snackade sig till ett rött kort i mitten av halvleken.

Tack vare det oavgjorda resultatet gick laget obesegrade genom gruppspelet (två vunna och två oavgjorda). Belöningen blev en förstaplats, samt ett möte med BK Forward i semifinalen kl. 08:00 i morgon. (Fast om det är en belöning kan givetvis diskuteras). P15 lag 2 kvalificerar sig nog tack vare sin gruppseger till utmärkelsen Bästa Prestation bland ÖSK-lagen. Inte nog med att det handlar om ett andralag – inför turneringen fick de dessutom lov att lämna ifrån sig flera av sina bästa spelare för att förstärka ÖSKs elitlag som släppt iväg en halv startelva till Elitlägret halvvägs in i turneringen.

Kevin Lundkvist (?) i ÖSK-målet stod för flera kvalificerade räddningar när P15 lag 2 säkrade gruppsegern i Örebrocupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *