Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2012 – dag 2

Örebrocupen är nu halvvägs och man konturerna i gruppspelet börjar bli tydligare. Flera av ÖSK-lagen har hållit sig framme och redan bokat sin plats i A-finalspelet.

Bloggens utsände började sin åskådardag redan kl. 08:00 på Lundby IP. Där mötte ÖSK P15 lag 2 Sandviken och kunde efter en jämn match stå som segrare med 2-0. Segerorganisatör var framför allt mittbacken och frisparksspecialisten Rikard Löwgren (?), som avgjorde matchen genom två välriktade frisparkar från typ halva plan. Den första kunde målvakten inte hålla och den andra fick han i och för sig stopp på, men den ÖSK-fot kunde sedan slå den i mål.

Amanda Andersson dominerade ÖSKs anfallsspel i F14:s match mot Lotorp.

Två timmar senare var det dags för ÖSKs lag i F14-klassen att visa upp sig. Motstånderskorna från Lotorps IF var egentligen aldrig med i matchen som slutade 6-0 till ÖSK. Det största bidraget till segern stod Amanda Andersson för som gjorde tre eller om det rent av var fyra av målen.

Kevin Henrikssons två mål gav ÖSK segern mot Karlslund.

Kl. 13:00 spelade P15 lag 1 och båda P16-lagen sina matcher på Rosta Gärde. Den gemensamma avsparkstiden var något som bloggen inte uppskattade.  Eftersom 15-åringarna hade ett intressant lokalderby mot Karlslund på programmet blev det till dem som stegen styrdes. Matchen var extra intressant eftersom de spelare som är uttagna till Elitlägret inte spelade. Detta innebar att i princip halva laget från de tidigare matcherna satt vid sidan av och tittade på. Deras ersättare sviktade dock inte utan dominerade matchen mot KIFarna även om segersiffrorna blev så pass knappa som 2-1. ÖSKs båda mål gjordes av Kevin Henriksson, det första en smart bakåtspark framför mål och det andra en säkert tagen straff.

Tobias Söderman dominerade spelet på mittfältet efter det att elitlägerresenärerna lämnat över.

Läget i de olika grupperna.
I klass P16 har ÖSK lag 1 redan säkrat gruppsegern med en match kvar att spela. ÖSK lag 2 spelar i B-finalspelet.
I klass P15 har ÖSK lag 1 redan säkrat gruppsegern med en match kvar att spela. ÖSK lag 2 har gjort en mycket bra turnering och har en bar chans att gå till A-slutspelet.
I klass P14 har ÖSK lag 1 en bra chans att gå till A-slutspel, men de får inte förlora mot Rynninge i den sista matchen. ÖSK lag 2 spelar i B-finalerna.
I klass P13 har ÖSK lag 1 redan säkrat gruppsegern. ÖSK lag 2 spelar i B-finalerna.
I klass F14 har ÖSKs lag säkrat en plats i A-finalerna. Gruppen är fortfarande öppen med tre lag som slåss om gruppsegern.

Det finns många lag i de yngre grupperna som stått för bra prestationer. Men bloggen måste sätta ett streck någonstans och i år blev det vid 13 årsgränsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.