Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Apropå Kanal 5:s program ”Ballar av stål” i måndags

Ett av inslagen handlade om en snubbe som hade uppfunnit en ny ”sport”. Den gick ut på att provocera fram bråk med huliganer och sen se hur många han kunde få som jagade honom. Som programledaren mycket riktigt påpekade så är det inte något att rekommendera för tittarna. Men det var trots allt intressant, korkat och ganska komiskt på samma gång. Hur otroligt det än kan låta. Snacka om att gå in i ”Lejonens kula”.

 

Det kom mig förresten att minnas en händelse från i somras innan ÖSK skulle möta Hammarby hemma. På restaurang Hellas uteservering satt ett flertal Bajen-supportrar, som förmodligen inte blivit insläppta på O´Learys. Vi var bara några få ÖSK-fans och alltså i minoritet. Hammarbyfansen var högljudda, men inte bråkiga på något sätt. Längst ut mot gatan satt den mest högljudde, dessutom klädd i en stor grön-vit hatt. Helt plötsligt kommer det en kille cyklandes (förmodligen ÖSK-are) och som i farten rycker åt sig hatten. Det går knappt att beskriva synen och hammarbyar´n blev förstås oxtokig, hoppade över staketet, slängde av sig träskorna och rusade efter. Jag tror nog att cyklisten hade så pass bra fart att han kom undan, tur för honom. Kanske hade han ingått ett vad med några andra ÖSK-supportar, vad vet jag?

 

http://kanal5.se/web/guest/ballaravstal/webbtv/-/k5videoplayer/single/55413/none

 
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.